22 Ocak 2018 10:25

Kentsel dönüşüm karşıtı eyleme OHAL engeli

Gebze'de kentsel dönüşüme tepki gösteren yurttaşların düzenlemek istediği basın açıklaması, OHAL gerekçesiyle engellendi.

Paylaş

Gebze'ye bağlı Hürriyet Mahallesi'nde halk arasında Ulaştepe olarak anılan bölgenin rezerv yapı alanı ilan edilmesi mahallelinin tepkisine neden oldu. Yurttaşların bölgenin yapılaşmaya açılmasına karşı düzenlemek istediği yürüyüş ve basın açıklaması OHAL gerekçesiyle engellendi. 

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi'nde on altı bin metre karelik boş arazi rezerv yapı alanı ilan edildi. Karara tepki gösteren mahalleli, CHP Gebze Eski İlçe Başkanı Av. Recep Dursun'un da katılımıyla basın açıklaması düzenlemek istedi. Yürüyüş için toplanan yurttaşlara polis OHAL'i gerekçe göstererek engel oldu.

Eyleme engel olunması üzerine mahalleli forum düzenledi. Ulaştepe meydanında düzenlenen forumda "rezerv yapı alanı" kavramı tartışıldı. Forumda söz alan Recep Dursun, "İki mahalleyi birden dönüşüme tabi tutmayacaklar, kanser mikrobu enjekte eder gibi mahalleleri adım adım yok etmeye çalışacaklar" dedi. Dursun ayrıca "İyi niyetli olsalardı vatandaşa sorarlardı" ifadesini kullandı. Forumda, dönüşümün mahalleliyi göçe zorlayacağı belirtildi. Forumda söz alan bir yurttaş, "15 Temmuz'da nasıl tankların önüne yattıysak, evlerimizin önüne de yatarız" derken bir başkası ise “Mahalleye çivi çaktırmayacağız” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Polisten pazar esnafına: Zor günlerden geçiyoruz, dağılın

SONRAKİ HABER

Şimşek’ten patronlara: Ekonomiye etkisi sınırlı olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...