Polisten pazar esnafına: Zor günlerden geçiyoruz, dağılın

İzmir'de kapatılan Özkanlar Pazarı esnafının eylemini engelleyen polis, 'Zor ve önemli günlerden geçiyoruz. Bizi oyalamayın, dağılın' dedi.

22 Ocak 2018 10:57
Paylaş

İzmir Bayraklı Belediyesi tarafından mahkeme kararı ile kapatılan Özkanlar Pazaryerinin esnafı eylemi polis tarafından engellendi. Polis, eylem yapanların dağılmasını isterken, "Zor ve önemli günlerden geçiyoruz. Doğuda arkadaşlarımız var. Bizim de daha önemli işlerimiz var. Bizi oyalamayın, dağılın" ifadelerini kullandı. Pazarcılar ise, belediyeden kendilerine yeni bir yer gösterilmesini istiyor. 

Özkanlar Pazarı'nın kapatılmasının üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen yeni bir pazar yerinin gösterilmediği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’dan randevu alamadıkları için tepkili olan pazarcılar eylem yaptı. Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan kitle, “Özkanlar Pazarı bizimdir, bizim kalacak” ve “Hak, hukuk, adalet hani nerede” sloganları attı. 

Açıklamada pazarcılar adına konuşan Faysal Acar, pazar yerinin kapatılmasıyla 860 esnafın ve bin 400'e yakın İzmir Pazarcı Esnafı üyesinin etkilenmiş olduğu belirterek “Evimize ekmek götürdüğümüz yerden olduk. Sokağa atıldık. Bizler mağduruz. Sorunumuzu Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ bilmesine rağmen çözüm bulmuyor. Siyasilerin tartışmasından dolayı binlerce insan arada ezildi" dedi. 

Yaklaşık bir aydır pazar yeri konusunda sorunlar yaşadıklarını, CHP'li milletvekilleri, Bayraklı Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ile görüşemediklerini hatta randevu dahi alamadıklarını ifade eden Acar, "Bize söz verdiler mağdur etmeyecekleri konusunda ama sözler tutulmuyor. Bir aydır kimse bizimle görüşmüyor" dedi.  

'YETKİLERLER ÇÖZÜM BULSUN'

Acar, "Bizim siyasi bir eylemimiz yok. Tek amacımız ekmeğimizdir. Tek amacımız pazarımızdır. Ekmeğimiz için uğraşıyoruz. Eğer bu insanların elinden ekmeğini alırsanız bu insanlar suça itilir. Siyasetçilerin esas görevi insanlara iş olanağı sağlamaktır, suça itmek değildir. Bugün biz bu siyasetçilere oy veriyoruz. Yeri gelip elimizi tek tek sıkıp ‘Adayız sizden oy talep ediyoruz’ diyorlar. Biz bir aydır bu kadar büyük sıkıntı yaşamamıza rağmen bir tane muhatap alamıyoruz. Bu şehri yönetenler, yetkililer bu işe bir an önce çözüm bulsun" diye konuştu.  

POLİS: ZOR GÜNLERDEN GEÇİYORUZ, DAĞILIN

Açıklama esnasında polis, valinin talimatı olduğu için kitleye dağılmaları gerektiğini söyledi. Polisin uyarısı üzerine pazarcılar "Ekmeğimiz için buradayız. Hakkımızı alana kadar gitmeyeceğiz" diyerek tepki gösterdi. Polis bunun üzerine "Zor ve önemli günlerden geçiyoruz. Doğuda arkadaşlarımız var. Bizim de daha önemli işlerimiz var. Bizi oyalamayın, dağılın" diyerek kitleyi dağıttı. 

Pazarcılar ise sorunlarına çözüm bulunana kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade etti. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Galatasaray'ın yeni başkanı Mustafa Cengiz ilk kez konuştu

SONRAKİ HABER

Kentsel dönüşüm karşıtı eyleme OHAL engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa