22 Ocak 2018 09:10
Son Güncellenme Tarihi: 22 Ocak 2018 13:10

'Afrin bildirisi'nden gözaltına alınan EMEP'liler serbest

Adana'da metaldeki TİS sürecine dair bildiri dağıtırken bir gün önceki 'Afrin' bildirileri gerekçesiyle gözaltına alınan EMEP'liler serbest bırakıldı.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Afrin operasyonuna tepki gösterenlere karşı sarf ettiği tehdit gibi açıklamaların ardından Emniyet sadece demokratik eylemleri değil basın açıklamalarını ve bildirileri de suç gibi değerlendirmeye başladı.

Adana'da metal işçilerinin toplu iş sözleşmesi süreci ile ilgili broşür dağıtan Emek Partisi il yöneticileri işçi duraklarında gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubeye götürülen Emek Partililerin, bir gün önce Afrin'e yönelik operasyonun durdurulması talebiyle dağıtılan bildiriler gerekçe gösterilerek “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” iddiası ile ifadesi alındı. Kin ve düşmanlık iddiasında bulunulan bildiride bunun tersine savaşın halklar arasında düşmanlık tohumları ektiği vurgulanıyor. Bildiride ayrıca savaşın işçilerin, gençlerin savaşı değil tek adam tek parti rejimini inşa etmek isteyen AKP'nin savaşı olduğu belirtiliyor.

EMEP bildirisi

Ayrıca İHD'de Afrin'e yönelik savaşın durdurulması çağrısı yapılan basın toplantısının hemen ardından açıklama metnini okuyan İHD MYK Üyesi Yasemin Dora Şeker emniyete ifadeye çağrıldı.

’HALKLAR ARASINDA SORUN YOKTUR DEMEK SUÇ DEĞİLDİR’

Yöneticilerinin ifadelerinin alınmasının ardından savcılığa sevk edilmesinin beklendiğini ifade eden Emek Partisi Adana İl Başkanı Sevil Aracı, “Savaşa karşı yapılan eylemlerle ilgili verilen emir bir eylem olmadan hemen uygulanmaya başlandı. Savaşa karşı her ses susturulmaya çalışılıyor. ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ diyor ama aslında halkların arasında problem olmadığını, kin ve düşmanlık değil halklar arasında barışı savunan bir bildiriminin bu şekilde suçlaması tuhaf” diye konuştu.

SERBEST BIRAKILDILAR

Gözaltına alınan Emek Partisi üyeleri, ifade verdikten sonra serbest bırakıldılar. Dağıtılan bildiriden dolayı göz altına alınan Emek Partisi İl Yöneticileri TEM’de alınan ifadelerinde bildiride halkı kin ve nefrete tahrik iddiasını kabul etmediklerini belirterek bildiriyi savaşa karşı barışı destekledikleri için, barışın tüm dünyada hakim olması için dağıttıklarını, başka bir ülkeye savaş açılması durumunda da aynı tutumu alacaklarını söylediler. 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'ın hedef gösterdiği Afrika gazetesine saldırı

SONRAKİ HABER

Robin van Persie, Feyenoord'a imzayı attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...