22 Ocak 2018 07:37
Son Güncellenme Tarihi: 23 Ocak 2018 00:16

Afrin operasyonunda 3. gün: 1 asker hayatını kaybetti

TSK'nin, Afrin'e karşı başlattığı 'Zeytin Dalı' adlı operasyonun üçüncü gününde Burseya Dağı'ndaki çatışmada 1 asker hayatını kaybetti.

Paylaş

TSK’nin Afrin’e karşı başlattığı “Zeytin Dalı” adlı harekatın üçüncü günü kara operasyonuyla devam etti.

Suriye’de PYD yönetimindeki Afrin kantonuna yönelik başlatılan operasyonda gece saatlerinde Hatay ve Kilis sınırından top atışları yapıldı. Afrin’in doğusundaki Azez’de ise TSK’nin vekaleti altındaki cihatçılarla Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasında çatışma çıktığı belirtildi.
DHA’nın haberine göre operasyon kapsamında şu ana kadar 11 köyün ele geçirildiği öne sürüldü.

TSK'nin Hatay'dan Suriye tarafına tankla geçiş yaptığı belirtilirken sınırda cihatçıların bulunduğu kampa roketli saldırı düzenlendi ve 2 cihatçı öldü.

1 ASKER HAYATINI KAYBETTİ

Operasyonda Burseya Dağı'ndaki çatışmada 1 asker hayatını kaybetti.

Konuyla ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'"Zeytin Dalı' Harekâtı kapsamında 22 Ocak 2018 tarihinde Kilis/Gülbaba Köyü güneydoğusunda PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz."

Yaşamını yitiren askerin Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan olduğu açıklandı.

TSK mensubu askerlerle cihatçıların Hassa ilçesi sınırının sıfır noktasındaki hareketliliğinin devam ettiği aktarılırken tank bakımı ve ikmali yapan özel tankçı birliklerinin hazırlıklarını sabah saatlerinde sürdürdüğü bildirildi. Çok sayıda ‘M60T’ tankının, art arda sıralandığı bölgede, ayrıca kollarında sarı bant olan cihatçı birlikler de bulunuyor.

Cihatçılar, TSK'ye ait tankların önünde 'Tevhid' işareti yaparak poz verdi.
Cihatçılar, TSK'ye ait tankların önünde 'Tevhid' işareti yaparak poz verdi. Fotoğraf: DHA.

TSK, HASSA'DAN SURİYE'YE GİRİŞ YAPTI

Askerlerin tank üzerinde bozkurt selamı verdiği görüldü.

Askerlerin tank üzerinde bozkurt selamı verdiği görüldü. (Fotoğraf: DHA)

Hatay'ın Hassa ilçesinin sınıra sıfır noktasına tank ve ağır zırhlı araçlarla yığınak yapan TSK'nin kara birlikleri saat 13.40'ta sınıra çekilen duvarda açılan bölümden Suriye'ye geçiş yaptı.

Cihatçılar
Fotoğraf: DHA

Cihatçılar da sarı bantlarla yaya olarak tanklarla birlikte Suriye'ye geçti. Tank üzerindeki askerlerin bozkurt işareti yaptığı, cihatçıların tevhid işaretlerine vatandaşların bozkurt işaretiyle karşılık verdiği görüldü.

Tevhid işareti yapan cihatçılara vatandaşlar bozkurt işaretiyle karşılık verdi.
Tevhid işareti yapan cihatçılara vatandaşlar bozkurt işaretiyle karşılık verdi. (Fotoğraf: DHA)

HATAY'DA 'ÖSO' KAMPINA ROKET: 2 ÖLÜ

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinin Suriye sınırının sıfır noktasındaki Karatepe bölgesindeki cihatçıların kaldığı çadırlara Afrin bölgesinden roketli saldırı gerçekleşti. Olayda 2 cihatçı hayatını kaybederken 12 kişi de yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Hassa ilçesindeki Aktepe Sağlık Ocağı'na getirildi. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar Kırıkhan ve Antakya Devlet hastanelerine sevk edildi.

Roketli saldırıda yaralanan cihatçılar tedavi altına alındı.

Roketli saldırıda yaralanan cihatçılar tedavi altına alındı. (Fotoğraf: DHA)

'SEREKANİYE'DEN CEYLANPINAR'A ATEŞ AÇILDI' İDDİASI

Öte yandan PYD yönetimine bağlı Serekaniye'den (Resulayn), Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine taciz ateşi açıldığı, açılan ateş sonucu sınırda nöbet tutan 1 askerin hafif yaralandığı öne sürüldü.

REYHANLI'DA SALDIRININ İZLERİ TEMİZLENİYOR

Reyhanlı'ya roket saldırısı
Fotoğraf: DHA

Afrin sınırında dün Hatay’ın Reyhanlı ilçesi ve Kilis’e toplam 19 roket isabet ederken 1 kişi hayatını kaybetti, 54 kişi yaralandı.

Reyhanlı Belediyesi ekipleri, sabah saatlerinde, ilçedeki yerleşim alanına düşen 9 roketin bıraktığı hasarın izlerini temizlemeye başladı.

Roketlerin kim tarafından ateşlendiği bilinmiyor. YPG dünkü açıklamasında Reyhanlı ve Kilis'e dönük roket saldırılarıyla bir ilgilerinin olmadığını açıklamıştı.

MEHTERAN TAKIMIYLA MORAL!

Mehretan takımı
Fotoğraf: DHA

Hatay Belediyesi Mehteran Takımının Oğulpınar Hudut Karakolu'nda askerlere “moral konseri” verdiği bildirildi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI AKDAĞ ZEYTİN DALI SALLADI

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ Kilis'te.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ Kilis'te. (Fotoğraf: DHA)

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Kilis'te "sivil toplum kuruluşları"nın temsilcileriyle düzenlenen toplantının ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile birlikte esnafı ziyaret etti. Esnafla sohbet edip, Türk bayrağı dağıtan Akdağ, dolaştığı cadde üzerindeki zeytin ağacından kopardığı dalı havaya kaldırıp, bir süre salladı.

ERDOĞAN: KİMSEDEN İCAZET ALMAK GİBİ BİR DERDİMİZ YOK

Saray'da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hatay'da enerji santralimizin olduğu yere attıkları havan ile bir şehidimiz var" dedi.

Erdoğan ayrıca, “Afrin operasyonu, tıpkı Fırat Kalkanı gibi hedeflerine ulaştığında sona erecektir. Amerika 'süre belli olmalı, fazla uzun olmamalı' diyor. Savaş matematik bir olay değil ki nasıl böyle bir şey sorarsın. Ne zaman iş biterse. Bizim orada durmaya merakımız yok. Çekiliriz. Bunun için birilerinden icazet almak gibi bir derdimiz de yok. Yarın bu silahlar onları gönderenlere de dönecektir" dedi. 

YILDIRIM: ASKER KAYBIMIZ YOK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla Çankaya Köşkü'ndeki görüşmesi sonrası açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım ise Afrin operasyonunda şu ana kadar asker kaybı olmadığını söyledi.

Yıldırım, CHP ve MHP'nin operasyona tam destek verdiğini belirterek  "Cılız sesler çıkmakla beraber kayda değer olay yoktur. Bölücü mesajlar soruşturmaya tabii tutuluyor" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dünyanın en zengin %1'i küresel servetin %82'sine sahip

SONRAKİ HABER

Muharrem İnce CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...