22 Ocak 2018 06:55
Son Güncellenme Tarihi: 22 Ocak 2018 07:46

Ankara'da 'Sadece Diktatör' yetmedi Barış Atay da yasaklandı

Barış Atay’ın oynadığı ‘Sadece Diktatör’, Artvin ve Kadıköy'ün ardından Ankara’da da yasaklandı. Ankara'da Barış Atay'ın kendisine de yasak konuldu.

Paylaş

Onur Orhan'ın yazdığı, Caner Erdem'in yönettiği ve Barış Atay'ın sahnelediği 'Sadece Diktatör' oyunu, Ankara Valiliğinin kararı ile süresiz olarak yasaklandı.

Ankara Valiliği resmi sitesinden yaptığı yazılı açıklamada; "Çeşitli sosyal, yazılı ve görsel medya organlarından; Barış Atay tarafından 28 Ocak 2018 günü Çankaya ilçesindeki Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ali Doğan Sahnesi’nde 'Sadece Diktatör' adlı tek kişilik tiyatro oyunu sahneleneceğine dair paylaşımlarda bulunulduğu bilgisi elde edilmiştir" dedi ve oyunun 'süresiz' olarak yasaklandığını duyurdu.

Valilik açıklamasında ayrıca şunlar kaydedildi:

KAMU GÜVENLİĞİ AÇISINDAN TEHLİKELİ GÖRÜLDÜ

"Söz konusu paylaşımlarla, halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik edeceği; bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın tehlikenin ortaya çıkabileceği; ayrıca kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasını tehlikeye düşürebileceği göz önünde bulundurulduğunda “Sadece Diktatör” adlı tiyatro organizasyonuna katılacak grup ve şahıslara yönelik bazı kesimler tarafından birtakım toplumsal duyarlılıklar nedeniyle tepki gösterilebileceği ve provokasyonlara neden olabileceği değerlendirilmektedir." 

BARIŞ ATAY'IN KENDİSİNE DE YASAK!

Valilik açıklamasında ayrıca 'Sadece Diktatör' oyununun değil 'şahıs' dediği Tiyatrocu Barış Atay'a da yasak konulduğunu belirtti. Açıklamadaki Barış Atay kısmı şöyle:

"Barış Atay isimli şahıs ile çeşitli kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri organizesinde ilimizin muhtelif yerlerinde, salonlarında yapılacak birtakım toplumsal hassasiyet ve duyarlılıkları içeren tiyatro, panel, söyleşi, sinema, sine vizyon, sergi vb. eylem ve etkinlikler, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/c maddesine göre ilimiz sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyet kamu esenliğinin sağlanması amacıyla, 2911 sayılı Toplantı Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17’nci maddesi ve 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 11/f-h maddesi hükümleri doğrultusunda Ankara Valiliğince süresiz olarak yasaklanmıştır.”

OYUNUN YASAKLANMASINA SOSYAL MEDYA KULLANICILARI TEPKİ GÖSTERDİ

'Sadece Diktatör' oyunun yasaklanmasına sosyal medyadan tepkiler yükseliyor. 

(HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Şair Enver Ercan hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Dünyanın en zengin %1'i küresel servetin %82'sine sahip

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...