22 Ocak 2018 04:34

Milletvekili Alican Önlü hakkında da inceleme başlatıldı

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü'nün sosyal medya paylaşımlarını incelemeye aldı.

Paylaş

HDP'li Ayhan Bilgen ve Nadir Yıldırım'ın ardından Dersim Milletvekili Alican Önlü'nün de sosyal medyadaki paylaşımlarına inceleme başlatıldı. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan inceleme kapsamında Önlü'nün sosyal medya hesaplarındaki paylaşımları, herhangi bir suç unsuru bulunup bulunmadığının belirlenmesi amacıyla incelemeye alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Afrin operasyonuna ilişkin haberlerin ve sosyal medya paylaşımlarının takip edildiğini belirterek, 'gerekli tespitler yapılmaktadır' ifadesiyle gözdağında bulunmuştu.

Başsavcılık koordinesinde yürütülen inceleme çerçevesinde emniyet, Önlü'nün sosyal medyadaki paylaşımlarını araştırmaya başladı. İncelemenin ardından bir suç unsuru tespit edilmesi halinde hazırlanacak dosya, gerekli yasal işlemin yapılması için Önlü'nün milletvekili olması dolayısıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilecek.

AYHAN BİLGEN VE NADİR YILDIRIM'A DA SORUŞTURMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise önceki gün HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım'a Afrin'e dair yaptıkları açıklamalar ve sosyal medya paylaşımlarından dolayı soruşturma başlatmıştı.

BAŞSAVCILIK HABERLER VE SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI TAKİP EDİLİYOR DEMİŞTİ

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada Afrin operasyonu ile ilgili sosyal medya paylaşımlarının ve haberlerin takip edildiği belirtilerek “Gerekli tespitler yapılmaktadır” ifadesiyle gözdağında bulunulmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Basın açıklamasına katıldılar, bursları kesildi

SONRAKİ HABER

ABD Savunma Bakanı Mattis: Türkiye'nin meşru endişeleri var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...