21 Ocak 2018 18:02

Rusya'dan Afrin operasyonuyla ilgili açıklama

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin Afrin operasyonuyla ilgili 'ABD’nin Suriye’deki eylemleri Türkiye’yi çıldırttı' ifadesini kullandı.

Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kommersant gazetesine verdiği röportajda Türkiye'nin Afrin operasyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Lavrov, 'ABD’nin Suriye’deki tek taraflı eylemlerinin Türkiye’yi çıldırttığı' ifadesini kullandı.

Sputnik’in aktardığına göre Lavrov, "Birçok siyaset uzmanı niçin endişe ettiğimizi soruyor ve şöyle diyor: Bırakın ABD, İran ya da Türkiye'yi çılgına döndüren tek taraflı eylemleri yaptığı Suriye gibi ülkelerde anlaşma yetersizliğini, dış ilişkilerdeki yıkıcı rolünü ispatlaya dursun" diye konuştu.

RUSYA'NIN ABD'YE ‘YARI RESMİ' OLARAK YAPTIĞI ÖNERİLER GEÇERLİLİĞİNİ KORUYOR

Rus diplomat, Rusya'nın geçen ilkbaharda ABD'ye ‘yarı resmi' olarak yaptığı işbirliği önerilerinin hala geçerliliğini koruduğunu söyledi.
Lavrov, "Önerilerimiz her zaman yürürlükte. Biz hiçbir zaman karşı gelmeyip, Amerikalıların ya da diğer mevkidaşlarımızın eylemlerindeki arka planını anlamaya çaba gösteriyoruz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Fraternity of peoples is bombed in Afrin

SONRAKİ HABER

Afrin’e yönelik operasyon Londra’da da protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa