21 Ocak 2018 15:32

Kaçırıldığını anlattı: Dipçikle vurdular, tehdit ettiler

Kendilerini polis olarak tanıtan 3 kişi tarafından kaçırıldığını söyleyen liseli, silah dipçiği ile kafasına vurulduğunu, tehdit edildiğini anlattı.

Paylaş

Kendilerini polis olarak tanıtan kar maskeli 3 kişi tarafından kaçırıldığını söyleyen Hasret Korucu, uğradığı fiziksel ve psikolojik şiddeti anlattı. Korucu, “Tehditlerine itiraz ettiğim için kafama ve vücudumun çeşitli yerlerine silah dipçiğiyle vurdular” dedi. 

Kendilerini önce polis daha sonra “Kamu Güvenlik Timi (KGT)” olarak tanıtan kar maskeli 3 kişi tarafından, Ankara’nın merkezi caddelerinden Meşrutiyet caddesinde, beyaz Doblo marka bir araçla kaçırıldığını, 2 buçuk saat sonra yaşadığı evin sokağına bırakıldığını anlatan 17 yaşındaki lise öğrencisi Hasret Korucu, bir buçuk yıl önce de kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce kaçırıldığını belirtti.

Bir dönem Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) çalışmalarında faaliyet yürüten Korucu, iki gün önce yolda yürüdüğü sırada kaçırıldığı olaya ilişkin detayları paylaştı. Korucu, ailesine zorla imzalattırılan bir ifade nedeniyle geçtiğimiz günlerde SGDF ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyelerine yönelik bir operasyon gerçekleştirildiğini belirtti. 

‘ISSIZ VE ÇOK SOĞUK BİR YERE GÖTÜRDÜLER’

Çok sayıda kamera ve insanın olduğu yerde güpegündüz kendilerini polis olarak tanıtan kar maskeli 3 kişi tarafından kaçırıldığını ifade eden Korucu, “Neresi olduğunu bilmiyorum; ama ıssız ve çok soğuk bir yere götürdüler. Hiç kimsenin olmadığı bir yerdi. Orada SGDF’nin lehine hiçbir şekilde ifade vermemem gerektiğini söylediler. İfade verirsem benim ve ailem için çok kötü olacağını, bir daha SGDF’lilerle görüşmemi istemediklerini söylediler” diye konuştu. Kendisine yönelik tehditlere itiraz etmesi sonucu fiziksel ve psikolojik şiddet uygulandığını belirten Korucu, “Söylediklerine itiraz ettiğimde ise kafama, gözüme, burnuma ve vücudumun çeşitli yerlerine silahın dipçiğiyle vurdular. Genç bir kadın oluşum üzerinden çirkin söylemlerde bulundular. Yaklaşık 2 buçuk saatin sonunda evimin sokağına bıraktılar” sözleriyle kendisine yönelik şiddeti anlattı. 

‘İSTER KGT İSTER DEVLET DE’

Kendisine kaçıranlara kim olduklarını sorduğunda, “İster, Kamu Güvenlik Timi (KGT), ister polis, ister devlet de. Biz oyuz” şeklinde cevap aldığını söyleyen Korucu, bir buçuk yıl önce de kendisini polis olarak tanıtan kişilerce kaçırıldığını belirtti. Korucu, “O zaman da beni kaçırdıklarında ajanlık dayatmasında bulunmuşlardı” dedi. Ankara’da daha önce de SGDF MYK üyesi Deniz Bahçeci’nin kaçırılması ile gündeme gelen ‘KGT’ ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Böyle bir hakkı, kimsenin yasaların tanımadığı, kanunun tanımadığı hakkı kimse kendi adına kullanamaz, buna hiçbirimiz müsaade etmeyiz, devlet de müsaade etmez, hukuk da müsaade etmez” demişti. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Öldürülen köpeklerle ilgili belde başkanı sorumluluk almadı

SONRAKİ HABER

All-Star 2018'de kazanan Asya Karması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...