21 Ocak 2018 13:03
Son Güncellenme Tarihi: 21 Ocak 2018 17:43

Reyhanlı ve Kilis'e roketli saldırı: 1 ölü 47 yaralı

Afrin'e yönelik askeri operasyon devam ederken Hatay'ın Reyhanlı ilçesine ve Kilis'e roketli saldırılar gerçekleşti.

Paylaş

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki 3 farklı noktaya saat 17.00 sularında roketli saldırı gerçekleştirildi. İlk olaydan 1.5 saat bir saldırı daha gerçekleşti. Akşam saatlerinde de Kilis'teki Ahmet Rasim Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı bina roket tarafından vuruldu. Hatay Valiliği, Reyhanlı'ya 11 roket düştüğünü açıklarken, ölü sayısının 1, yaralı sayısının da 47 olduğunu söyledi. 

DHA'nın haberine göre Afrin'e komşu Reyhanlı'ya yönelik roket saldırısı sonrası Pınarbaşı, Gültepe ve Mustafa Kemal Paşa mahallelerine polis ve ambulans sevk edildi.

YAŞAMINI YİTİREN KİŞİ SURİYE UYRUKLU 

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, roket saldırısında yaşamını yitiren kişinin Suriye uyruklu olduğunu açıkladı. Yaralıların Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alındığı belirtildi.

Roketin düştüğü mahalle arasında park halindeki araçlarla evlerin zarar gördüğü aktarıldı.

Reyhanlı'ya saat 18.30 sıralarında, ilk olaydan 1.5 saat sonra 3 roketli saldırı daha gerçekleşti. İlk roketin düştüğü Atatürk Caddesi'ne 300 metre uzaklıktaki şehir merkezine düşen roket, bir binanın duvarına isabet etti. Aynı zamanda Bayır Mahallesi'ndeki bir evin bahçesine de roket isabet etti. Diğer roketin düştüğü bölge ise araştırılıyor. Roketlerin düştüğü bölgede güvenlik önlemi alınırken, ambulanslar sevk edildi.

Reyhanlı'ya 1.5 saat arayla toplam 6 roket düşmüş oldu. 

Hatay Valisi Erdal Ata, Reyhanlı'da roket isabet eden bölgelerde inceleme yaptı.

HATAY VALİLİĞİ: REYHANLI'YA 11 ROKET DÜŞTÜ; 1 ÖLÜ, 47 YARALI

Hatay Valiliği'nce, roketlerle ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, 11 roketin 9’unun ilçe merkezine, 2’sinin de ilçe dışında boş araziye düşerek, infilak ettiği belirtildi. Valiliğin açıklamasında şöyle denildi: 

"Afrin bölgesinden PYD/PKK tarafından atıldığı değerlendirilen; saat 15.28’de 6 adet, saat 18.40 sıralarında 5 adet olmak üzere toplam 11 adet füzenin, 9’u ilimiz Reyhanlı İlçe merkezine, 2’si ilçe dışında boş araziye düşerek infilak etmiştir. Saat 15.28’de ilçe merkezine düşen 6 adet füze ile saat 18.40’da yine ilçe merkezine olmak üzere düşen 3 adet füzenin infilak etmesi sonucu; 30'u Türk vatandaşı, 17'si Suriyeli olmak üzere toplam 47 kişi yaralı olarak ilimizdeki çeşitli hastanelere sevk edilmiştir. Suriye vatandaşı bir kişinin hayatını kaybettiği her iki olayda, 42 kişi ayakta tedavilerinin ardından taburcu edilmiş, 4 kişinin tedavileri ise halen devam etmektedir. 15 araç, 4 mesken ve 10 iş yerinde oluşan hasar ile ilgili olarak zarar tespit ve hasar tespit komisyonları çalışmalara başlamış olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir."

TSK dün Afrin'e yönelik askeri operasyonun başladığını ilan etmişti. Operasyon, Fırat Kalkanı'na bağlı cihatçı grupların katılımıyla 2. gününde devam ediyor.

Afrin tarafından gelen roketlerin kim tarafından ateşlendiği bilinmiyor. Sınırın Suriye tarafında şiddetli çatışmalar devam ediyor.

KİLİS'E DÜŞEN ROKET SAYISI 4'E YÜKSELDİ, 2'Sİ SURİYELİ 7 YARALI

Afrin'den atıldığı belirtilen 1 roket mermisi de akşam saatlerinde Kilis kent merkezindeki bir eve isabet etti. Ekrem Çetin Mahallesi'nde bulunan 2 katlı evin çatısını vuran roketin patlamasıyla evde ve çevrede hasar oluştu.

3 roket mermisi daha Ekrem Çetin ve Barış mahallelerindeki evlere isabet etti, 4 evde hasar oluştu.

Kilis'e düşen roket mermisi sayısı toplamda 4'e ulaşırken, Vali Mehmet Tekinarslan, 2'si Suriyeli 7 kişinin yaralandığını açıkladı. Vali Tekinarslan, "Hepimize geçmiş olsun. Yaralılarımızın durumu iyi" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hastane önünde, 115 hamile çocuk skandalı protesto edildi

SONRAKİ HABER

Almanya’da SPD büyük koalisyona 'Evet' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...