21 Ocak 2018 11:52

Emek Gençliği: Afrin savaşının faturası gençlere çıkarılacak

Afrin operasyonuna dair açıklama yapan Emek Gençliği, 'Bu savaş bizim savaşımız değil Erdoğan’ın tek adam rejimini kurma savaşıdır' dedi.

Paylaş

Emek Gençliği, Afrin’e yönelik operasyonun faturasının emekçilere ve gençlere çıkartılacağına dikkat çekerek, operasyonun durdurulmasını istedi.

AKP iktidarının uzun süredir ‘yerli ve milli’ dış politika ile halkı ikna etmeye çalıştığının belirtildiği Emek Gençliği açıklamasında, “Afrin operasyonu ile halkların arasına düşmanlık tohumları ekilerek ülke içinde gerilimi tırmandırmak istiyorlar. Onların çocukları Man Adaları ile ticaret yaparak milyon dolarlar kazanmakla meşgulken bu ülkenin emekçilerinin çocuklarına savaşların, çatışmaların hakim olduğu bir gelecek sunuluyor. Onlarca gencin hayatını kaybettiği Fırat Kalkanı harekatının hesabını vermeyen AKP iktidarı,Türkiye gençliğini savaş cephesine sürüyor” ifadelerine yer verildi.  

AKP-Erdoğan yönetimi ve arkasındaki patronların inşa etmek istedikleri tek parti tek adam rejimi için savaş politikalarını kullandığı belirtilen açıklamada şunlara yer verildi: “Bu harekat, milyonlarca gencin işsizlikle, geleceksizlikle boğuştuğu ülkede gençlerin taleplerini hiçe sayarak, yükselen sesleri bastırmanın aracıdır.” Savaşın faturasının ülkenin emekçilerine, gençlerine çıkartılacağına dikkat çekilen açıklamada, “Temel ihtiyaç malzemelerine zam, vergilerde artış, ücretlerde erime olarak bu savaşın yükü işçilerin, gençlerin omuzlarına yüklenecek. Bu savaştan çıkarı olanlar Türkiye ve Ortadoğu halkları değil, savaşı körükleyen, baskıcı bir yönetim kurmak isteyenlerdir. Suriye’de 7 yıldır süren savaşa dahil olmak barış ve çözüm değil, yıkım getirir! Bu savaş bizim savaşımız değil; Erdoğan’ın tek adam rejimini kurma savaşıdır! Türkiye gençliğinin bu savaşa ihtiyacı yok, bu savaştan bir çıkarı yok! “

Emek Gençliği Türkiye gençliğine dayatılan savaş politikalarına karşı Ortadoğu’da barış ve tam bağımsız, demokratik, laik bir ülke için birleşme çağrısı yaparak, “Afrin’e müdahale durdurulsun. Tek parti tek adam rejimine karşı iş, barış, özgürlük için birleşelim!” dedi. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Maçka’da köy halkı, HES yapılmasına karşı çıktı

SONRAKİ HABER

Başsavcılık'tan Afrin uyarısı: Haberler takip ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...