20 Ocak 2018 21:15
Son Güncellenme Tarihi: 21 Ocak 2018 14:34

Kabil'de lüks otele silahlı saldırı: 18 ölü

Afganistan’ın başkenti Kabil’deki bir otele düzenlenen silahlı saldırıda 18 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerden 14'ünün yabancı olduğu duyuruldu.

Paylaş

Afganistan’ın başkenti Kabil’de beş yıldızlı Intercontinental Otele dört silahlı kişi tarafından düzenlenen saldırıda 18 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı. Hayatını kaybedenlerden 14'ünün yabancı olduğu bildirildi.

Aynı otelde 28 Haziran 2011’de gerçekleşen ve Taliban’ın üstlendiği bir saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmiş, 9 saldırgan öldürülmüştü.

HERAT'TAKİ SALDIRIDA EN AZ 12 ÖLÜ

Kabil'deki saldırıdan sonra Afganistan'ın batısında yer alan Herat kentinde de saldırı yaşandı.

Herat eyalet polis şefi sözcüsü Abdul Ahad Walizada yaptığı açıklamada Herat'ın Gulran bölgesindeki bir yol kenarında bombalı saldırı gerçekleştiğini söyledi. Patlayan bombanın yoldan geçen bir araca isabet ettiğini söyleyen Walizada, en az 12 kişinin öldüğünü ve bir kişinin yaralandığını açıkladı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken Walizada saldırıdan Afganistan yollarına sıklıkla bombalar yerleştiren Taliban isyancılarını sorumlu tuttu.

ABD 2 GÜN ÖNCE UYARMIŞTI

ABD Dışişleri Bakanlığı, saldırıdan iki gün önce vatandaşlarına seyahat uyarısı yapmış; Afganistan'ın Kabil kentindeki otellere bir saldırı gerçekleşebileceğini söylemişti. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Twitter'dan yaptığı açıklamada "Afganistan, Kabil için güvenlik uyarısı: Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı yakınlarındaki Hotel Baron gibi otellere aşırıcı gruplar tarafından saldırı düzenlenebilir" ifadesini kullanmıştı.

Bölgedeki Washington Post muhabirinin Twitter’dan verdiği ve teknoloji bakanlığı eski bir çalışanına dayandırdığı bilgilere göre saldırı sırasında otelde 38 farklı iletişim ve bilişim teknolojileri şirketinin genel müdürlerinin katıldığı üç günlük bir teknoloji konferansı vardı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Şeker işçisi de kadro istiyor

SONRAKİ HABER

ABD'de yüz binlerce kadın 'Trump gitmeli' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...