Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği:Kaftancıoğlu'nun yanındayız

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Canan Kaftancıoğlu’nun hedef gösterilmesine karşı destek açıklaması yaptı.

20 Ocak 2018 17:48
Son Güncellenme Tarihi: 21 Ocak 2018 06:45
Paylaş

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği yaptığı basın açıklaması ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun sosyal medyada hedef haline getirilmesine tepki gösterdi. Kadınlar “Canan Kaftancıoğlu’nun yanındayız” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı seçilmesinin ardından sosyal medyada Gezi Direnişi sürecinde yaptığı paylaşımları üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın ve hükümet sözcülerinin hedefi haline gelen Canan Kaftancıoğlu’ya kadınlar destek açıklaması yaptı. Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinde yapılan açıklamaya CHP Pendik ve Tuzla İlçe Örgütü, CHP Pendik İlçe Gençlik Kolları ve Emek Partisi Tuzla İlçe Örgütünden kadınlar destek verdi. 

Kadınlar adına açıklamayı okuyan Fatoş Öztürk, “Demokrasiye saygımız var” açıklamaları yapanların Kaftancıoğlu’nun eşi ve kızının sosyal medya paylaşımları üzerinden bir karalama kampanyası sürdürdüklerini ifade etti. “Ülkenin içinde bulunduğu OHAL ortamında demokratik kazanımlar hızla yitirilmekte kadınlara ve çocuklara yönelik baskılar giderek artmaktadır. Kadınların yıllarca mücadele ederek kazandıkları haklar, çıkarılan yasalarla ellerinden alınmaktadır” diyen Öztürk, böylesi bir dönemde Kaftancıoğlu’ya yönelik saldırıların muhalif güçlere tahammülsüzlüğün göstergesi olduğunu kaydetti. 

Kaftancıoğlu’ya yönelik saldırıların kadınların erkek egemen siyaseti yönlendirmesinden duyulan korkunun ürünü olduğunu belirten Öztürk, “Kadınların siyasi alandaki görünürlükleri açısından örnek oluşturan kadın ve insan hakları mücadelesinin temsiliyetinde başarı sağlayanlar mevcut iktidarın hedefindedir. “Çünkü kadınlar  sonuna kadar savunur, direnir. Bugün yaşadığımız örgütlü kötülüğe son verecek olan kadınlardır” diyen Kaftancıoğlu ve diğer kadın siyasetçilerin yanındayız” dedi. (Ekmek ve Gül)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Adularya işçileri haklarını istiyor

SONRAKİ HABER

Platinium metal fabrikasında iş cinayeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...