Adularya işçileri haklarını istiyor

İşyerleri TMSF'ye devredilen Adularya Madencilik işçileri, maaşlarını aylardır düzenli alamıyor.

20 Ocak 2018 16:55
Paylaş

Eskişehir Mihalıççık ilçesinde bulunan Adularya Enerji Üretimi ve Madencilik A.Ş. Yunus Emre Termik Santrali 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında TMSF’ye devredilmesiyle 850 işçi iki yıldır maaşlarını düzenli alamıyor. İşçiler geçtiğimiz hafta iş bırakmıştı.

3-3 buçuk aylık maaş alacaklarının bulunduğunu belirten işçiler yaptıkları açıklamayla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. İşçiler, esnafa ve bankalara olan borçların biriktiğine dikkat çekerek, mağduriyetlerinin giderilmesini ve hakları olan maaşlarının ödenmesini istedi.

Adularya İşçilerinin mesajı şöyle:
“Sayın Cumhurbaşkanımız, Eskişehir  Mihallıçık bölgesinde bulunan hala çalışmakta olduğumuz Adularya Madencilik ve Yunus Emre Termik Santrali 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında TMSF’ye devredildi. Şirket bünyesinde çalışan toplam 850 işçi yaklaşık iki yıldır düzenli maaş alamamaktadır. Şu an itibariyle 3 aylık maaş alacağımız bulunmaktadır. Çalışanlarımız borç batağında olup, eşinin ve çocuğunun yüzüne bakacak halleri kalmamıştır. Esnafa ve bankalara olan borçları birikmiştir. Çalışan işçilerin maaşları üzerinde haciz bulunduğundan, maaşların da tamamı yatmadığın elimize hiç para geçmemektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız, mağduruz. Mağduriyetimizin giderilmesi için hakkımız olan, maaşlarımızın ödenmesi ve tesisimizin devreye alınmasıdır. Biz sizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık, siz de bizi yalnız bırakmayın. Her zaman devletimizin, milletimizin yanındayız. (Ankara/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Aydın’da Evrensel'le dayanışma yemeği yapıldı

SONRAKİ HABER

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği:Kaftancıoğlu'nun yanındayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa