13 Ağustos 2012 10:07

CHP Milletvekili Aygün PKK'lilerce kaçırıldı

CHP Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Ovacık'tan Dersim'e geldiği sırada PKK'liler tarafından kaçırıldı.CHP Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Dersim'in Ovacık İlçesi'nden kent merkezine gelirken PKK'lilerce kaçırıldı. Edinilen bilgilere göre saat 17.30 sularında kent merkezine gelirk

CHP Milletvekili Aygün PKK'lilerce kaçırıldı
Paylaş


CHP Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Dersim'in Ovacık İlçesi'nden kent merkezine gelirken PKK'lilerce kaçırıldı. Edinilen bilgilere göre saat 17.30 sularında kent merkezine gelirken Aygün'ün aracının önü PKK'liler tarafından kesildi. Aygün PKK'liler tarafından kaçırılırken, yanında bulunan Akşam gazetesi muhabiri ve danışmanı serbest bırakıldı. Serbest bırakılan 2 kişi kent merkezine gelerek resmi kurumlara bilgi verdi. 


PKK: AYGÜN KISA SÜREDE SERBEST BIRAKILACAK

 

FIRAT Haber Ajansı'nın haberine göre,

HPG Anakarargah Komutanlığı: 'Aygün, gerekli idari ve hukuki işlemlerin tamamlanması ardından kısa sürede serbest bırakılacaktır.' açıklaması yapıldı.


PKK: OPERASYONLAR AYGÜN'ÜN CAN GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE SOKUYOR

PKK, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün Dersim-Ovacık yolunda kaçırıldığını doğruladı. Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre; HPG Basın-İrtibat Merkezi (HPG-BİM) yaptığı açıklamada, '12 Ağustos günü Dersim ile Ovacık ilçesi arasında CHP Milletvekili Hüseyin Aygün gerillalarımız tarafından gözaltına alınmıştır' dedi. Açıklamada, 'Bu gözaltından sonra işgalci TC ordusu tarafından Ovacık ilçesine bağlı Sal Vadisi, Veng ile Turnuva alanlarına yönelik olarak bir operasyon başlatılmıştır. Gerçekleştirilen bu operasyon Hüseyin Aygün'ün can güvenliğini tehlikeye sokmaktadır. Başta CHP ve kamuoyunun bunu görmesi ve operasyonları durdurtması gerekmektedir' ifadeleri kullanıldı.


BDP: AYGÜN DERHAL SERBEST BIRAKILSIN!

BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, CHP Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasının ardından hükümetin yaptığı açıklamaları ibretle izlediklerini belirterek, Aygün’ün serbest bırakılması için BDP’nin elinden geleni yapmaya hazır olduğunu vurguladı. BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, CHP Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK’liler tarafından kaçırılmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, ‘Böylesi bir eylemi tasvip etmediğimizi belirtiyoruz. Sayın Aygün’ün zaman geçirilmeksizin derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz. Yaşanan olaydan dolayı Sayın Aygün’ün ailesi başta olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.


'ŞOKTAYIZ'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin: 'Şoktayız, kendisi bölgede çalışmalar yapıyordu. Valinin açıklamalarından başka hiçbir bilgi alamıyoruz. Danışmanı serbest bırakılmıştır ancak Aygün'den henüz haber yok. Kendisine ulaşamıyoruz' dedi. CHP Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK'liler tarafından kaçırılmasının üzerine CHP Genel Merkezi'nde hareketlilik başladı.


'İLK KEZ BİR MİLLETVEKİLİ KAÇIRILDI'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte genel başkan yardımcıları Adnan Keskin, Nihat Matkap ve Gürsel Tekin olayı duyar duymaz genel merkeze geldi. Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarıyla yaptığı toplantı sonrası Parti Sözcüsü Haluk Koç bir konuşma yaptı. Koç, "Milletvekilimizin yolu PKK'lılarca kesiliyor ve direnmesine rağmen kaçırılıyor. Biz Aygün'ün danışmanıyla görüştük ve kendisinin direndiğini ve bunun üzerine tehditle götürüldüğünü öğrendik. Vali ile bizim aramamız sonucu konuştuk ve 'takip devam ediyor' dediler. İlginç olan, Hükümet tarafından Genel Başkan'a ya da kurumsal yapıya bilgilendirmek amacıyla herhangi bir dönüş olmamasıdır. İlk kez bir milletvekili örgüt tarafından kaçırılıyor" dedi. Koç, 5 CHP milletvekilinin konuyla ilgili olarak Dersim'e hareket ettiğini belirtti.

AYGÜN'ÜN EŞİ: KAÇIRILDIĞI DIŞINDA BİR BİLGİMİZ YOK
 
NTV'nin telefonla ulaştığı Aygün'ün eşi Emine Aygün, üzgün olduğunu söyledi. Dersim'de olduğunu söyleyen Emine Aygün, olayla ilgili gelişmeleri validen öğrendiklerini kaydetti. Dersim Valisi Mustafa Taşkesen'in aracı özellikle durdurulan Aygün'ün PKK'nin kararıyla kaçırıldığını ve bunun dışında herhangi bir bilgi edinilemediğini söylediği belirtildi. 

BAŞBAKAN: BUNLAR BEKLEDİĞİMİZ ŞEYLER
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Konu İçişleri Bakanlığımız takibinde. 2 kişi bırakılmış. Güvenlik güçleri takipte. Umarım hızlı sonuç alırız. Bunlar beklediğimiz şeyler" diye konuştu.

ŞAHİN: GÜVENLİK GÜÇLERİNE HABER VERMEDEN SEYAHAT ETTİ
 
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ''Güvenlik güçlerine haber vermeden seyahat ettiği esnada Tunceli-Ovacık ilçesinde seyir halindeyken takriben saat 18.00 sularında bölücü örgüt militanları olduğunu tahmin ettiğimiz kişilerce yolu kesilerek kaçırıldığı bilgisi var. Yanındakiler serbest bırakılmış. Serbest bırakılanların başvurusu üzerine Tunceli polisimiz ve jandarmamızca bölgede her türlü arama faaliyetleri başlatıldı. Ön bilgimiz bu'' dedi.  (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Hükümet savaşta taraf olduğunu gösterdi

SONRAKİ HABER

İşte Yıldırım Türker'in yayımlanmayan yazısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa