20 Ocak 2018 12:27

Çocuk istismarını teşhir eden bildiriye zabıta engeli

EMEP Ankara İl Örgütü’nün, halk pazarında dağıttığı 'Ülke çocuklar için cehenneme döndü' başlıklı bildirisi zabıta tarafından engellendi.

Paylaş

Ankara’nın Sincan ve Etimesgut ilçelerinin sınırına kurulan Cuma Pazarı’nda EMEP Ankara İl Örgütü’nün “Ülke çocuklar için cehenneme döndü” başlıklı bildirisinin dağıtımı sırasında zabıtalar bildiri dağıtımını engellenmeye çalıştı. Yaşanan olayda EMEP Sincan İlçe Başkanı Osman Türkan ve Mutlu Coşar, OHAL gerekçe gösterilerek bir süre zabıta karakolunda bekletildi. Bildiri dağıtımının engellenmesinin Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı olduğunu söyleyen Emek Partisi yöneticilerinin, yapılan işlemin yasal olmadığını belirtmelerine rağmen zabıta amirinin kendilerine; “Kaymakamlıktan izin almanız gerekiyor OHAL var” dediği bildirildi. Zabıta merkezinde 45 dakikaya yakın alıkonulan EMEP yöneticilerinin “Buradan gidin, yoksa Kabahatler Kanunu’ndan ceza yazarız” sözleriyle tehdit edildiği öğrenildi. Kabahatler Kanununa göre işlem yapılamayacağını belirten Coşar’a polis memurunun; “Kabahatler Kanunu’nu bilmiyorsun herhalde? Çok geniş bir kanun, çevreyi kirletmekten, çevreye rahatsızlık vermeye kadar herhangi bir sebep olabilir” diyerek pazaryerinden gitmemeleri durumunda ceza yazacakları tehdidinde bulunduğu bildirildi.

‘HALKIN SESİ VE KENDİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Yaşanan olayı EMEP Sincan İlçe Başkanı Osman Türkan, şu sözlerle değerlendirdi: “Bu şekilde pazar yerinde dağıtım yapmamızı engellemeye çalışıyorlarsa yanılıyorlar. Biz her yer de fabrikalarda, sokakta, pazaryerlerinde, okullarda partimizin çalışmalarını sürdüreceğiz. Yaptıkları yasal değil. Çocukların, kadınların, işçilerin, emekçilerin, halkın sesi ve kendisi olmaya devam edeceğiz.”

ÇOCUK İSTİSMARINA HALKTAN BÜYÜK TEPKİ

İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ne sadece 5 ayda yaşları 18’in altında 115 hamile çocuğun başvurduğu olayının açığa çıkması ile İstanbul Valiliği, Aile Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve hükümetin olayın üzerini örtmeye yönelik yaklaşımına Sincan’da da tepki büyük. Halkın Cuma pazarında  hem çocuk istismarına hem de olayın üzerinin örtülmeye çalışılmasına büyük tepki gösterdiği gözlendi. 

‘YETKİLİLER GÖREVLERİNİ YAPSIN’

Pazarda konuştuğumuz bazı kadınlar; “Bir şeyler yapmak lazım. Biz ne yapalım?​” sözleriyle tepkilerini ortaya koydu. Bir pazar esnafı ise; “Kız çocuklarımızı evden dışarı çıkarmaya korkuyoruz. Çocuk bahçede oynamak istiyor. Çocukları tek başına dışarı bırakamıyoruz” diye konuştu. Alışveriş yapan bir kadın olaya sessiz kalınmaması ve takipçisi olunması gerektiğini söyleyerek: “Hükümet yetkilileri olayı kapatmaya çalışıyor. AKP iktidarından sonra bu çocuk taciz olayları arttı. Ben haberi televizyondan öğrendim, uykum kaçtı. Benim iki kızım var, torunlarım var” dedi. Alışveriş yapan bir başka genç bir kadın da; “Yetkilileri görevlerini yapmaya çağırıyorum. Dün televizyondan öğrendim, sinirlerim bozuldu. Biz sizin gibi duyarlı insanların yanındayız” diyerek, yaşanan olaya tepki gösterdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kapatılan Özkanlar Pazarı esnafı eylem yaptı

SONRAKİ HABER

AKP’li Şahin: Abdullah Gül şimdi adeta bir yezitbaşı gibi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...