20 Ocak 2018 10:47

KESK İzmir: Demokrasi ve ek zam istiyoruz

KESK'li kamu emekçileri yaptıkları basın açıklaması ile OHAL'in kaldırılmasını ve maaşların ek zam talep etti.

Paylaş

KESK İzmir Şubeler Platformu, OHAL'in bir kez daha uzatılması ve maaşlarına yapılan zammın enflasyon karşısında erimesi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında OHAL'in sonlandırılması, KHK'ların iptal edilmesi, ihraç edilen kamu emekçilerinin işine dönmesi ve maaşlar artış yapılması istendi. 

Konak Kemeraltı girişindeki eylemde 'OHAL Değil Acil Demokrasi' pankartı açılırken 'Satış Sözleşmeleri Hükümsüzdür. Ek Zam İstiyoruz', 'Savaşa Değil Emeğe Bütçe' dövizleri açıldı. Talepler sloganlarla da dile getirildi. 

KESK Dönem Sözcüsü Tarım Orkam Sen Çağdaş Topal, insanca yaşayabilecekeri bir ücret ve güvenceli iş güvenli bir gelecek istediklerini belirterek "Üç dönemdir AKP ile sendikası Memur Sen arasında imzalanan satış sözleşmelerinin kamu emekçilerine getirisinden çok götürüsü olmuştur. İmza altına alınan buçuklu zamlar, kamu emekçilerinin beklentilerini karşılamak bir yana, sadece 2017 kayıplarını dahi karşılamaktan uzaktır. Bu nedenle biz emekçiler ek zam talep ediyoruz. Satış sözleşmelerini kabul etmiyoruz" dedi. 

'OHAL SAVAŞ HAZIRLIĞINDA KULLANILIYOR'

OHAL’in darbe girişimine karşı olmaktan çıktığını, emekçilere, halka karşı uygulandığını dile getiren Topal şunları söyledi "OHAL savaş hazırlığı için kullanılıyor. KHK’ler yeni bir rejim inşası doğrultusunda araçsallaştırılmakta, KHK’ler aracılığı ile olağanüstü hal süreklileşmekte, tek adam rejimi yasal olmayan biçimde güçlendirilmektedir. Bizler savaşa karşı duracak, halkların barış içinde bir arada yaşaması için mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz. Herkesi umudu ve direnişi sahiplenerek çoğaltmaya, OHAL rejimine karşı demokrasi için mücadeleye çağırıyoruz". (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mandalinacı Veysel Mutlu'nun klibi izlenme rekoru kırıyor

SONRAKİ HABER

304. hafta F oturması: Gürbüz Topçu serbest bırakılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...