20 Ocak 2018 10:03

Samsunspor’da 29 yıl önceki kazada yitirilenler anıldı

Samsunspor, 29 yıl önce bugün yaşanan kazada hayatını kaybeden 5 ismi mezarı başında andı.

Paylaş

Samsunspor, 29 yıl önce bugün Malatyaspor maçına giden kafilenin karıştığı kazada yaşamını yitiren teknik direktör, futbolcu ve personelini andı.

20 Ocak 1989’da Süper Lig(o dönemki adıyla 1. Lig) müsabakası için Malatya’ya doğru hareket eden Samsunspor kafilesi, Samsun’un Havza ilçesinde bir kamyonla çarpışmış ve Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic ve otobüs şoförü Asım Özkan hayatını kaybetmişti. Kazada hayatta kalan birçok kafile üyesi ise ciddi şekilde yaralanmış ya da sakat kalmıştı.

Bir önceki sezonun dördüncüsü Samsunspor, 1988/89 sezonunun ikinci yarısının ilk maçını teşkil eden bu müsabaka öncesi yaşanan kaza sebebiyle mevsimin geri kalanını maç yapmadan geçirmişti. Federasyon tarafından küme düşürülmeyen kırmızı beyazlılar, kaza sebebiyle renklerine ‘siyah’ ekleyerek mücadele ettiği 1989/90 sezonunda bir alt lige düşmekten kurtulamamıştı.

Kazanın 29. yıl dönümünde Asri ve Kıranköy mezarlıklarında anma düzenlendi. Anmada yapılan konuşmalarda yaşamını yitirenlere duyulan özlemin dinmediği belirtildi ve 20 Ocak 1989’un Samsunspor tarihinin en kara günü olduğu vurgulandı.

Öte yandan Samsunsporlu futbolcular, aynı saatte antrenmanları olduğu için anmaya katılamadı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri: Adil yargıçlara ihtiyacımız var

SONRAKİ HABER

Erdoğan 'Afrin', taşeron işçi 'Kadro' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...