20 Ocak 2018 08:12

Galatasaray'ın yeni başkanı Mustafa Cengiz oldu

Galatasaray Kulübü'nde 3416 üyenin oy kullandığı seçimin ardından yeni başkan Mustafa Cengiz oldu.

Paylaş

Galatasaray Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'da Dursun Özbek'e karşı üstünlük kuran Mustafa Cengiz, sarı-kırmızılı kulübün 37. Başkanı oldu.

Galatasaray Spor Kulübü'nün yeni başkanı Mustafa Cengiz, oy sayım işlemlerinin tamamlanmasının ardından tebrikleri kabul etti. Dursun Özbek, son sandık olan 18. sandık açılmadan önce Mustafa Cengiz'in yanına giderek kendisini tebrik etti ve seçimin yapıldığı salondan ayrıldı. Seçimin ardından salonda bulunan üyeler tezahüratlarda bulundu.

Mustafa Cengiz
Mustafa Cengiz

'İLK DEFA, 5 - 6 SANDIK GERİDEN GELEN ADAY, SEÇİMİ KAZANDI'

Mustafa Cengiz, başkanlığının resmen açıklanmasının ardından kürsüye çıkarak üyelere seslendi.

Alkışlar eşliğinde kürsüye çıkan Cengiz, "Değerli Galatasaraylılar. Tekrar aynı şeyleri söylemek istiyorum. Mevlam neylerse güzel eyler, her şeyin hayırlısı olsun. Çok samimiyetle söylüyorum, bugün burada sizler Galatasaray tarihinde bir ilki yaşattınız. İlk defa, mevcut başkanın girdiği bir seçimde diğer aday seçim kazandı. İlk defa, 5 - 6 sandık geriden gelen aday, seçimi kazandı. Siz bir çığır açtınız. Fakat ben sizlere samimi olarak söylüyorum, çok teşekkür ederim" dedi.

'SİZ NEYSENİZ, BEN OYUM'

Hizmet arzusunun, kendisini Galatasaray Başkanlığına getirdiğini söyleyen Cengiz, "Ben Galatasaray'da sizler gibi sıradan bir neferim. Hizmet arzum beni buraya getirdi. Ben sizlerin temsilcisiyim, sizlerin yüreğiyim, sizlerin aklıyım. Siz neyseniz, ben oyum. Değerli arkadaşlar, öncelikle burada, divandaki 5 değerli arkadaşıma, kurula ve gözetmenlere tek tek teşekkür ederim. Benim size söylediğim tek şey var; açık, şeffaf bir Galatasaray. Doğruların söylendiği, doğruların realize edildiği bir Galatasaray. Sizler olmazsanız, ben bir hiçim. Sizlerle birlikte varım. Bugün dünyada sempatizan sayısı 100 milyona ulaşan bir kitle, 30 milyon taraftarıyla Galatasaray... Biz, bu markayı layık olduğu yere çıkaracağız. Bu noktada, sizin varlığınız ve desteğiniz en önemli faktör" diye konuştu. 

'GALATASARAY'DA HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK'

Kendisine oy atmayan insanların da başkanı olduğunu hatırlatan Cengiz şunları söyledi:

"Ben bana oy atmayanların da başkanıyım, samimi olarak söylüyorum. Beni tanıyanlar, kişiliğimi bilirler. Beni tanımayanlar için söylüyorum, asla üzülmem ve kırılmam. Ben kendimi iyi tanıtamadım diye üzülürüm, onların desteğini almaya çalışırım. Değerli arkadaşlar, Galatasaray'da bundan böyle hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Galatasaray'ın ilgili federasyonlarda, 14 spor dalında tekrar şahını başlatmanın startını vereceğiz. Biz rahmetli ve yaşayan Galatasaray Başkanlarına gerekli özeni de göstereceğiz."

'YAŞASIN GALATASARAY'

Dursun Özbek'e teşekkür ederek sözlerini tamamlayan Cengiz, "Sevgili başkanım erken gitti. Ben ona Galatasaray'a yaptıkları için teşekkür ederim. Biz cumartesi günü zamanını veren Galatasaraylılara teşekkür ederiz. Hepinizi en içten dileklerimle selamlıyorum. Yaşasın Galatasaray" dedi.

Mustafa Cengiz, konuşmasının ardından ekibini kürsüye çağırarak üyelere alkışlattı.

Mustafa Cengiz'in listesinde yer alan isimler şu şekilde:

Asil üyeler: Celal Açar, Ahmet Sabri Şenkal, Acar Baltaş, Nejat Güney, Okan Böke, Adil Aaraboğlu, Emre Erdoğan, Cenk Soyer, Hacı Hüseyin Toprak, Ahmet Ünal Çeviköz

Yedek üyeler: Mahmut Recevik, Mehmet Öner Cansever, Dinç Üner, Erol Özmandıracı, Arif Badur

MUSTAFA CENGİZ'İN 'VAATLERİ':

*Galatasaray'ı mali, idari ve sportif açıdan geçmiş yıllardaki gibi Avrupa'nın ilk 5'ine sokmak.

*Sezon sonunda şampiyonluk gelse bile Mayıs ayında yeniden başkanlık seçimi olacak.

*Basketbol ve voleybol AŞ statüsüne kavuşturulacak. Dünya çapında sponsorlar bulunacak.

*Borç yönetimi kurulacak. Denk bütçe değil artı bütçeli bir Galatasaray oluşturulacak..

SLOGANI: BİZ GALATASARAY İÇİN VARIZ (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Avustralya Açık'ta bugün: Simona Halep'ten rekor galibiyet

SONRAKİ HABER

'Solcular şeytan topluluğu' diyen kitaba tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...