20 Ocak 2018 06:19

Hakkari Valiliği, HDP milletvekillerini protokolden çıkardı

Hakkari Valiliği HDP milletvekillerini protokolden çıkardı, yerine AKP İl Başkanı ile belediyeye atanan kayyımları aldı.

Paylaş

Hakkari Valiliği, HDP Hakkari milletvekilleri Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan’ı protokol listesinden çıkardı. Seçilmiş belediye eş başkanlarını da listeden çıkaran valilik, yerlerine kayyım ve AKP il başkanını aldı.

Hakkari Valiliği, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari milletvekilleri Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan’ı il protokol listesinden çıkardı. Vekiller, 1 Kasım 2015 seçimlerinde Hakkâri’de geçerli sayılan 136 bin 358 seçmenin, 114 bin 143'ünün oyunu almışlardı.

SEÇİLMİŞ YOK, AKP İL BAŞKANI VAR

Güncellenen listede Şemdinli, Yüksekova ve Çukurca ilçelerine atanan kayyımlara, hem Belediye Başkanvekilli hem de Kaymakam olarak iki yerde protokol açıldı. Listede siyasi partilerde ise sadece AKP İl Başkanı Metin Tekin'in adı yer aldı. 
 
4 Kasım 2016'da Midyat ilçesinde gözaltına alınan kent milletvekili Selma Irmak, “Örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla Kocaeli F Tipi Cezaevi'nde tutuluyor. Irmak’a 17 Ocak'ta “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılama” suçlamasıyla 1 yıl hapis cezası verildi.
 
Aynı tarihte gözaltına alınan ve Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutulan milletvekili Abdullah Zeydan da Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 14 Temmuz 2017’de “Örgüte yardım yataklık” ve “Örgüt propagandası yapma” suçlamasıyla 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. 
 
7 Kasım 2016'da tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne götürülen Hakkari Milletvekilli Nihat Akdoğan ise hakkında 85 yıla kadar hapis istemiyle açılanan davada 26 Nisan 2017'de "Adli kontrol" uygulamasıyla tahliye edildi. (Hakkari/MA)

ÖNCEKİ HABER

Genç Bi Şenlik, İstanbul Valiliği tarafından iptal edildi

SONRAKİ HABER

Medyamızda Trump: Hep umut beslendi, kızmaya kıyılamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...