20 Ocak 2018 03:11
Son Güncellenme Tarihi: 20 Ocak 2018 09:45

Eskişehir'de tur otobüsü kaza yaptı: 11 ölü, 46 yaralı

Ankara'dan Bursa'ya giden tur otobüsü Eskişehir'de kaza yaptı. İlk belirlemelere göre 11 kişi öldü, 46 kişi yaralandı.

Paylaş

Ankara'dan Bursa'ya giden gezi otobüsü Eskişehir'de kaza yaptı. Kazada ilk belirlemelere göre, 11 kişi yaşamını yitirdi, 46 kişi de yaralandı. Otobüste bulunanların çoğunun aile olduğu, çocukları ile birlikte yarıyıl tatili için Uludağ'a gittiği öğrenildi. 

Kaza, sabaha karşı Eskişehir-Bozüyük karayolu Batıkent Mahallesi'nde meydana geldi. Ankara'dan Bursa Uludağ'a geziye gidenleri taşıyan 06 FL 644 plakalı otobüs, Eskişehir kent merkezini geçtikten birkaç kilometre sonra yol kenarındaki ağaca çarptı.

Kazada 11'i yaşamını yitirdi, 46 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılırken, yaşamını yitirenlerin cenazeleri de çevredeki hastanelerin morguna götürüldü.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri yaralılardan bazılarını hastanede yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildiklerini, ölen 11 kişinin ise kimliklerini belirleme çalışmasının sürdüğünü bildirdi.

2 ŞOFÖR GÖZALTINDA

Kazada yaralanan 44 yolcunun yanı sıra aracı kullanan otobüs şoförü ve yedek şoförün de hafif yaralandığı 2 şoförün hastanede ayakta tedavilerinin yapılmasının ardından polis ekiplerince gözaltına alındıkları belirtildi. Aracı kullanan şoförün kaza yerine yaklaşık 90 kilometre uzaklıktaki Sivrihisar ilçesinde diğer şoförün yerine geçtiği öne sürüldü.

GÖZALTINDAKİ ŞOFÖR: ÖNÜME KARARTI ÇIKTI, KÖPEK SANDIM

Eskişehir'de 11 kişinin öldüğü kazada hafif yaralı olarak kurtulan ve polis tarafından gözaltına alınan otobüs şoförü Muhsin Özer (51), Ankara'dan gece saat 24.00'te Bursa Uludağ'a gitmek için yola çıktığını söyledi. 

Özer polise verdiği ifadesinde Sivrihisar ilçesindeki mola yerinde otobüs şoförlüğünü Erkan Aydoğan'dan devraldığını anlatarak, "Eskişehir'de önüme bir karartı çıktı. Köpek sandım. Direksiyonu sağa kırdım ancak aracı toparlayamadım ve ağaca vurdum" dedi.

ULUDAĞ'A GİDİYORLARDI

Bu arada kaza yapan otobüste bulunanların çoğunun aile olduğu, çocukları ile birlikte yarıyıl tatili nedeniyle hafta sonu Bursa Uludağ'a kayak yapmaya gitmek için Ankara'dan tur otobüsüne bindikleri ifade edildi.

'EN GÜZEL KARNE HEDİYESİ' BAŞLIKLI ÇAĞRI

Kaza yapan otobüsün bağlı olduğu Kartallar Gezi Tur şirketinin sosyal medya sayfasında geçen Salı günü “19 Ocak'ta son 5 kişilik koltuk fırsatı kaçırmayın. Sömestir tatilinde en güzel karne hediyesi” başlığı ile paylaştığı yazı dikkat çekti. Yazıda gezinin kişi başı 250 lira olduğu belirtilerek şöyle denildi:

"Sömestir tatilinde en güzel karne hediyesi 19 Ocak Cuma ve 26 Ocak Cuma 23.59 gece çıkışlı Bursa Uludağ kayak merkezi, Mudanya Trilye Cumalıkazık turu. Bursa merkez 4 yıldızlı otel konaklamalı. 2 kahvaltı 1 öğlen mangalda ekmek arası balık ikramı. Akşam yemeği. Milli Park girişleri dahil 250 TL. Ödemesini tamamlayan misafirlerimize koltuk numarası verilecektir. 1'inci gün 19 Ocak Cuma gece 23.59'da Kumrulardan hareketle Eskişehir yolu güzergahından Uludağ'a hareket ediyoruz. Yolda dağıtacağımız zengin kahvaltı ikramının ardından sabah saatlerinde Uludağ'da oluyoruz. Oteller bölgesinde bulunan tesisler çok pahalı olduğundan rehberimizin yönlendireceği kamuya ait tesislerde Uludağ'ın muhteşem havasını teneffüs ediyoruz. Kızak ve kayak yapmak isteyen misafirlerimiz gün boyu karın keyfini çıkartıyorlar. Kayak yapmayacak misafirlerimiz için oteller bölgesinde doğa yürüyüşümüzü yapıyoruz.”

VALİ ÇAKACAK: BUZLANMA GÖREMEDİK

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, 11 kişinin öldüğü 2'si şoför 46 kişinin yaralandığı tur otobüsü kazasında yaralananları hastanelerde ziyaret etti. Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralıları ziyaret eden Vali Çakacak, kazayla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada otobüsün boş ve ışıklandırılmış, emniyet şeridiyle birlikte 4 şerit olan yolda kaza yaptığını söyledi. Çakacak, şunları söyledi:

"Eskişehir-Bozüyük karayolunun 12'nci kilometresinde saat 04.00 sıralarında tur otobüsü yolun kenarındaki ağaçlara çarptı. Bu kazada 11 vatandaşımız hayatlarını kaybetti. 44 yolcu da yaralandı. 2 şoför küçük yara için hastaneye getirilip hemen taburcu edilmiş. Yaralı vatandaşlarımızın tedavileri hastanelerde devam ediyor. Yaralıların şu an durumları ağır değil. Ağır yaralı vatandaşımız yok. Yol boş yol. 3 şeritli. Bir de emniyet şeridi var. Işıklandırılmış yol. Emniyet müdürümüz ile birlikte kazanın olduğu yere gittik. Buzlanma göremedik. Dolayısıyla kaza farklı sebeplerden olmuş. Arkadaşlarımız kazanın sebeplerini araştırıyor." (Eskişehir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, yeniden aday olacağını açıkladı

SONRAKİ HABER

ABD'de hükümet kapandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...