20 Ocak 2018 02:51

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, yeniden aday olacağını açıkladı

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi, Cumhurbaşkanlığı için yeniden aday olacağını açıkladı.

Paylaş

Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen "Vatan Hikayesi" adlı üç günlük konferansın kapanışında konuşan Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi, önümüzdeki seçimlerde ikinci dönem için aday olacağını duyurdu.

Adaylığını "Onayınızı tekrar almak için Cumhurbaşkanlığı ikinci dönem adaylığımı kabul ediniz. Seçimlere yüksek oranda katılım olmasını temenni ediyorum" sözleriyle açıklayan Sisi, yolsuzluk yapanların cumhurbaşkanlığı koltuğuna yaklaşmasına izin vermeyeceğini öne sürdü.

Sisi konuşmasında "Siz gelecek lideri kendi özgür iradenizle önümüzdeki seçimlerde belirleyeceksiniz. Seçimlerin özgürlüğün ve şeffaflığın bir modeli olacağını vadediyor, her adayın eşit şartlarda yarışacağının sözünü veriyorum. Tercihlerinize dikkat edin. Oylarınızı hak edenden başkasına vermeyin. Siz yeni cumhurbaşkanına geleceğinizi ve çocuklarınızın geleceğini teslim edeceksiniz. Eğer yolsuzluğu engelleme imkanım olsaydı, engellerdim. Yolsuzluk yapanları biliyorum. Yolsuzluk yapanların, cumhurbaşkanlığı koltuğuna yaklaşmasına izin vermeyeceğim. Susmayacağım. Çünkü Allah beni hesaba çekecek" ifadelerini kullandı.

Mısır'da mart ayında yapılması planlanan seçimler için adaylık başvuruları bugün başlıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Suları kirleten maden ‘kazanılmış hak’ diye kapatılamıyor!

SONRAKİ HABER

Eskişehir'de tur otobüsü kaza yaptı: 11 ölü, 46 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...