19 Ocak 2018 19:12

TV10 yöneticilerinin tutuklanması Köln'de protesto edildi

TV10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin, Yayın Kurulu Üyesi Veli Haydar Güleç ve Kameraman Kemal Demir’in tutuklanması Köln'de protesto edildi.

Paylaş

Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan televizyonlar arasında yer alan TV10’un Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin, Yayın Kurulu Üyesi Veli Haydar Güleç ve Kameraman Kemal Demir’in tutuklanması, Almanya’nın Köln kentinde protesto edildi.

Heumark Meydanı’nda yapılan açıklamaya Alevi kurumlarının temsilcileri ve gazeteciler katıldı. TV10 adına hazırlanan açıklamayı okuyan Gazeteci Şükrü Yıldız, “29 Eylül 2016’da OHAL ve KHK’ler ile haksız ve hukuksuz şekilde kapatılan Alevilerin Sesi TV10’un yöneticileri gazeteci arkadaşlarımız Veli Büyükşahin ve Veli Haydar Güleç İstanbul’daki evleri basılarak geçtiğimiz Salı gecesi gözaltına alındı. 9 gün emniyette tutulan Büyükşahin ile Güleç çıkarıldıkları mahkemede tutuklandılar. 25 Kasım sabahı yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan TV10 kameramanı Kemal Demir de 1 Aralık’ta tutuklandı" dedi.

TV10 kapatıldıktan sonra Alevi toplumunun sesinin kesilmemesi için mücadeleye devam eden, TV10’un kapatılması kararının geri alınması ve yeniden açılması için mücadele eden Veli Büyükşahin ve Veli Haydar Güleç'in özgür basının onuru olduğu söyleyen Yıldız, açıklamanın devamında "Alevi toplumunun kısılmak istenen sesinin sözcüleri, görülmek istenmeyen Alevi toplumuna ışık tutan arkadaşlarımız serbest bırakılmalı, basına baskılara son verilmelidir” ifadelerini kullandı.

Artı Gerçek yazarı Gazeteci Fehim Işık ve kapatılan Hayatın Sesi Televizyonu’nun Almanya Temsilcisi Yücel Özdemir de eylemde birer konuşma yaparak, TV 10 çalışmalarıyla dayanışma içinde olduklarını ve keyfi olarak tutuklanan Veli Büyükşahin, Veli Haydar Güleç ve Kemal Demir’in derhal serbest bırakılmasını istediler.

Eylem, “Özgür Basın Susturulamaz” sloganıyla son buldu. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen gecesinde OHAL'e karşı mücadele vurgusu

SONRAKİ HABER

Kanserin 8 çeşidini tespit eden yöntem geliştirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...