19 Ocak 2018 18:53

Eğitim Sen gecesinde OHAL'e karşı mücadele vurgusu

Adana'da Eğitim Sen Adana Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte, OHAL'e karşı mücadele çağrısı yapıldı.

Paylaş

Eğitim emekçileri Eğitim Sen Adana Şubesi'nin 23'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen yemeğinde bir araya gelindi. İhraç edilen kamu emekçisi ve akademisyenlerin, KESK'e bağlı sendikalar, Adana Barosu ile CHP Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen ve İbrahim Özdiş'in katıldığı gecede emek, demokrasi, özgürlük mücadelesi içerisinde doğmuş olan Eğitim Sen' in aynı değerler sürdürdüğüne vurgu yapıldı. Gecede Hrant Dink de anıldı. 

Etkinlikte konuşan Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Seçil Sönmez, OHAL'de en çok mağdur olanların memurlar olduğunu belirterek ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine dönmesi için mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti. Eğitim sistemini bu ülkede kendilerinin düzeleceğini ifade eden Sönmez, "Bilimsel çağdaş eğitim mücadelesine devam edeceğiz. Bu kavga barış, demokrasi ekmek kavgası"dedi.

Eğtim Sen Genel Sekreteri Keskin Bayındır, Eğitim Sen'in geçmişinin 23 yıldan daha eski olduğunu belirterek Eğitim Sen'in yine baskı dolu bir dönemde mücadele ile kurulduğunu belirterek mücadele ederek devam edeceklerini söyledi. Ramazan Gürbüz, eğitimsenin mücadelesinde onurlu aydınlık insanların bilimsel laik anadilinde eğitim mücadelesi olduğunu belirterek savaşsız, sömürüsüz bir dünya için bu mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. (Adana/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye derbisinde kazanan Fenerbahçe Doğuş

SONRAKİ HABER

TV10 yöneticilerinin tutuklanması Köln'de protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...