19 Ocak 2018 17:15

Atilla Taş: Korku ölümden beterdir

Atilla Taş, tahliye edildikten sonra çıkardığı 'Sakıncalı Çökelek' kitabına ilişkin konuştu.

Paylaş

Cezaevinden tahliye edildikten sonra “Sakıncalı Çökelek” kitabını çıkaran Atilla Taş, Dada Kitap’tan Özgen Aydos’a konuştu. “İnsanlar korkuyorlar. Nasıl bir yarına uyanacağını, ülkelerine ve çocuklarının geleceğine ne olacağı konusunda da endişeliler” diyen Taş, kitabın yazım sürecini ve yaşadıklarını anlattı.     

Size, “Bir gün attığın tvveetler ve yazdığın mecra yüzünden cezaevine gireceksin” deseler inanır mıydınız?

Böyle bir olasılık hep vardı aslında. Cezaevine girebileceğimi düşünüyordum. 15 Temmuz benden ciddi anlamda rahatsız olan egemenlere bulunmaz bir fırsat verdi. Onlar da bunu dibine kadar kullandılar.

Bu kitabı yazma fikri ne zaman oluştu?

Kitabı yazma fikri ilk tutuklanıp da cezaevine konulduğumda oluştu. Zaten cezaevinde bir iki şey hayatta tutar sizi. Spor, yazmak ve okumak. İlk gecemde Sakıncalı Çökelek ismini bile koymuştum kitabıma. Çok sevdiğim Uğur Mumcu’nun Sakıncalı Piyadesi’ne bir saygı duruşu da diyebilirsiniz.

Çıktığınızda milyonlarca takipçim var bir tek kişi bile ziyaretime gelmedi demiştiniz ama kitabın ilk baskısı tükenmiş. Yalnız değilim diye düşündünüz mü?

İnsanlar korkuyorlar. Nasıl bir yarına uyanacağını, ülkelerine ve çocuklarının geleceğine ne olacağı konusunda da endişeliler bunu anlayabiliyorum. Ama kaçarak, saklanarak, kısacası kafalarını devekuşu gibi kuma gömerek çıkılmaz bu durumlardan. Senin için elini taşın altına koyan insanları yüzüstü bırakamazsın. Kıçının kenarıyla tweet atmakla, falanca yalnız değildir demekle olmaz. Hiçbir şey yapamıyorsan gider o insanın mahkemesinin yapıldığı adliyenin önünde durursun. Haksızlıklara dur demek, inandığın değerleri savunmak böyle olur. Korku ölümden beterdir.

Bir de kitabınızla aynı ismi taşıyan “Sakıncalı Çökelek” adlı stand up gösterisine başlıyorsunuz. Nasıl bir gösteri olacak bu?

Evet Sakıncalı Çökelek stand upları yapacağım. Tabii şimdiden salon bulmakta zorlanıyorum. Hayatımı bir şekilde idame ettirmem gerekli. Bu iktidar oldukça benim gibi muhaliflere su vermezler bırakın salonu. Yaşadığım acılara gülecek insanlar, hem de kahkahayla, bunu başaracağıma inanıyorum, onları ağlanacak halimize güldüreceğim aslında. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Siyasi partilerden Afrin tepkisi: Savaş yıkım getirir

SONRAKİ HABER

Robin van Persie resmen Feyenoord'da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa