19 Ocak 2018 15:53

İZENERJİ işçilerinin ilave tediye davasında olumlu sonuç

İZENERJİ işçilerinin ilave tediye hakları için başlattığı hukuki mücadelede örnek bir sonuç daha geldi.

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZENERJİ’de örgütlü olan DİSK/Genel-İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şube, kamu işçilerine ödenen yıllık 52 günlük ücret tutarındaki ikramiyenin geçmişe yönelik kısmının ödenmesi için mücadelesini sürdürüyor. Son toplu iş sözleşmesinde ikramiyelerini, 60 günden 112 günlük üst sınıra çıkartan sendika, geçmişe yönelik hak kayıplarının ödenmesi için dava açtı.

İki işçi temsilcisi üzerinden açılan davalar işçilerin lehine sonuçlandı. İzmir Adliyesi 13. İş Mahkemesinde görülen davada mahkeme geçmiş 5 yıllık ilave tediye ücretlerinin ödenmesine karar verdi. Kararda belediyelerde çalışan işçilerin de kamu işi yaptığı belirtilerek 6772 sayılı ilave tediye ücretlerini düzenleyen kanunun kapsamına girdiği ifade ediliyor. İşçilerin taleplerini kabul etmeyen İzmir Büyükşehir Belediyesinin karara itiraz ederek davayı bir üst mahkemeye taşıması bekleniyor.

İLAVE TEDİYE NEDİR, KİMLERE ÖDENİR?

Genel ve katma bütçeli kamu kurumları, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan şirket ve kurumlar ve belediyelerde çalışan işçi statüsünde personele ücret sistemlerine bakılmaksızın her yıl için 52 günlük tutarında devletçe verilen ikramiye ödeneğidir. Yılda 13’er günlük olmak üzere 4 parça şeklinde ödenir. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Doğan: Ulusal birlik Kürtlerin birçok sorununu çözer

SONRAKİ HABER

Güneş: Ne akla ne de ahlaka sığıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa