19 Ocak 2018 13:04

EMEP'ten hastane önünde eylem: Tüm sorumlular yargılansın 

Emek Partisi İstanbul İl Örgütü, hamile olduğu belirlenen 115 çocuklarla ilgili soruşturma izni verilmemesini protesto etti.

Paylaş

Emek Partisi İstanbul İl Örgütü, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesinde hamile olduğu belirlenen 115 çocuklarla ilgili soruşturma izni verilmemesini protesto etti. Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi önünde bir araya gelen Emek Partililer, burada bir açıklama yaptı. 

Yapılan açıklamada konuşan Neslihan Karyemez, yaşananların AKP’nin izlediği kadın ve çocuk düşmanı politikalar nedeniyle olduğunu söyledi. Karyemez şu ifadeleri kullandı: “Durumun kendisi kadar vahim olan ise çocukların durumunun polise bildirilmesi zorunlu olduğu halde hastane bu bildirimleri yapmıyor. konuyu savcılığa bildiren bir sağlık emekçisi iki kez görev yeri değiştirilerek sürülüyor. Valilik ise soruşturma izni vermiyor. Sağlık Bakanlığı, durum kamuoyuna yansıyınca, tepkiler gelince 'araştırılacak, soruşturulacak, incelenecek' ile sınırlı bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Ülkede açığa çıkan bu utanç tablosundan, uyguladıkları politikalarla siyasi iktidar sorumludur. Bu utanç listesinin sorumluları yargılanmalıdır” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Gülmen ve Özakça ile dayanışma davasında 33 kişiye beraat

SONRAKİ HABER

Gözaltına alınan Osman Baydemir, serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...