19 Ocak 2018 12:10

Gülmen ve Özakça ile dayanışma davasında 33 kişiye beraat

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışma eyleminde gözaltına alınanlar ilk duruşmasına çıktı. 33 kişi beraat etti.

Paylaş

KHK ile ihraç edilmelerinin ardından işe iade talebiyle açlık grevi yapan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek olmak için İstanbul’da yaptıkları eylem gözlatına alınıp, haklarında dava açılan 33 kişi ilk duruşmada beraat etti. Beraat eden 33 kişi arasında gözaltında işkenceyle öldürülen Evrensel Muhabiri Metin Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe de bulunuyor.

İşlerine geri dönme talebiyle 317 gündür açlık grevinde olan Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça’ya destek olmak için 4 Ağustos 2017 tarihinde İstanbul Kadıköy’de bulunan Süreyya Operası önünde yapılan eylemde gözaltına alınan 33 kişi hakkında açılan dava Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi 22. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

33 SANIKLI DAVA 25 KİŞİLİK SALONDA GÖRÜLDÜ

33 sanıklı dava 25 kişilik salonda görüldü. Davaya basın mensupları ve davayı izlemek isteyen yurttaşlar ‘başsavcılığın talimatı’ gerekçesiyle alınmadı. Sanıklar duruşma salonuna tek tek ve kimlik kontrolüyle alınırken, salon kapısı çevresine polis barikatı örüldü. 

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Anayasal haklarının ihlal edildiğini ifade eden sanıklar yaptıkları savunmalarda işledikleri iddia edilen suçlamayı kabul etmedi. Yargılama sonunda tüm sanıklar beraat etti. 

NE OLMUŞTU?

Kadıköy'de 4 Ağustos'ta Süreyya Operası önünden Kalkedon Meydanı'na yürüyüş yapmak isteyen kitleye polis saldırısı gerçekleşmişti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Sadece Diktatör' Kadıköy'deki tüm tiyatrolarda yasaklandı

SONRAKİ HABER

EMEP'ten hastane önünde eylem: Tüm sorumlular yargılansın 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...