12 Ağustos 2012 13:00

Çiftçinin ‘zarar’ı kendine borcu seneye

BU yıl köylü kuraklıktan çok çekti. Özellikle Doğu ve Orta Anadolu’da köylüler epeyce zarar gördü. Hükümetin de köylünün zararı ve kuraklık karşısındaki durumu ‘çözmek’ üzere bir proje açıkladı ama... Köylüler, zararlarının karşılanmasını, en azından des

Çiftçinin ‘zarar’ı  kendine borcu seneye
Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, yaptığı açıklamada, kuraklık nedeniyle zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi’ne olan borçlarının yüzde 5 faizle 1 yıl ertelenmesi teklifinin Bakanlar Kurulu’nda imzaya sunulduğunu söyledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, bir dizi incelemelerde bulunmak ve ‘Muş İli Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplantısı’na katılmak üzere Muş’taydı. Gazetecilerin yaşanan kuraklıkla ilgili bir çalışma yapıp yapmadıkları ile ilgili bir soruyu cevaplayan Bakan Eker şunları ifade etti: “Özellikle bu bölgede kuraklıktan zarar gören çiftçinin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi’ne olan borçlarının ertelenmesiyle ilgili Bakanlar Kurulu kararı hazırlandı ve imzaya açıldı. Çok kısa bir süre içerisinde de açıklanacak. Yüzde 5 civarında faiz uygulanacak. Bu aftan, kuraklıktan etkilenen iller faydalanacak.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Direnişi örnek aldılar, kendileri örnek oldular

SONRAKİ HABER

Zaman ilaç değil zehir oluyor kayıp analarının yüreğine

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...