19 Ocak 2018 08:08

Ela’dan sevindirici haber: Bugün ilik nakli yapılıyor

Lösemi hastası 6 yaşındaki Eslem Ela Taşçı için donör bulundu. Ela’ya bugün ilik nakli yapılıyor. 

Paylaş

Bursa Orhangazi’de lösemi hastası olan 5 yaşındaki Eslem Ela Taşçı için sevindirici haber geldi. Ela için başlatılan kök hücre seferberliğinde, sekiz ay sonra donör bulundu. Ela’ya bugün ilik nakli yapılacak.  

6 yaşındaki Eslem Ela Taşçı için sekiz ay önce kök hücre kampanyası başlatılmıştı. Ela'ya uygun kök hücre yurt dışından bulundu. 

Ela için başlatılan kampanyanın, ilçede kök hücre bekleyen 4 hastaya da umut ışığı olduğu bildirildi.

Orhangazi Kızılay Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Gürsoy’un Bursa Olay gazetesine verdiği bilgiye göre; Orhangazi'de başlayan ve Gemlik, Yenişehir, İznik ve İnegöl'de devam eden kampanyalarda, vatandaşlardan 5 bin 600 kan ve kök hücre bağışı alındı. Gürsoy, “Bu arada Eslem Ela Taşçı, kök hücre bekleyen diğer hastalara da önayak oldu ve Orhangazi'deki dört kişiye de bağışlarla katkı sağlanmış oldu. Orhangazi'de alınan bin 74 kök hücre bağışından uyum sağlanan dört Orhangazili vatandaşımız ile konuştuk ve kabul ettiklerini bildirdiler” dedi.

Ela Eslem Taşçı’nın annesi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ela'mın genetik ikizi çok uzaklarda,uygun ilik yurtdışından bulundu ama Ela'm için düzenlenen tüm bu kampanyalarda bağışlanan kök hücre sayesinde,sadece Bursa'da nakil olmayı bekleyen 250 kişiye daha uygun ilik bulundu” bilgisini verdi. 

6 yaşındaki Ela Eslem Taşçı’ya bugün ilik nakli operasyonu yapılacak. (HABER MERKEZİ)

Eslem Ela Taşçı

ÖNCEKİ HABER

Friederike Kasırgası Avrupa'da 9 can aldı

SONRAKİ HABER

'KCK basın davası'nda avukatın savunmasına engel

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa