19 Ocak 2018 08:02
Son Güncellenme Tarihi: 19 Ocak 2018 15:40

'Kıyafetler cezaevine gönderildi yönetmelik bekleniyor'

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı, tek tip kıyafetlerin Diyarbakır Cezaevi'ne gönderildiğini uygulama için yönetmeliğin beklendiğini söyledi.

Paylaş

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı, “KHK kapsamında çıkarılan tek tip kıyafetler Diyarbakır Cezaevi'ne gönderildi” dedi. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, OHAL kapsamında yayınlan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile tutuklulara tek tip kıyafet giyme zorunluluğuna ilişkin açıklama yaptı. Güre, “KHK kapsamında çıkarılan tek tip kıyafetler Diyarbakır Cezaevi'ne gönderildi. Uygulama için yönetmelik bekleniyor” dedi. (Diyarbakır/MA)


TUTUKLU AİLELERİ: TEK TİP İSTEMİYORUZ

OHAL kapsamında yayınlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen tek tip kıyafet uygulamasına ilişkin tartışmalar devam ederken, bir tepki de cezaevlerindeki tutukluların ailelerinden geldi. İki kardeşi cezaevinde bulunan Aygül Eren, 2 yıldır tutuklu olan kardeşi Sinan Canbay’ın Patnos Kapalı Cezaevinde diğer kardeşi İshak Canbay’ın da 12 yıldır tutuklu olduğunu ve şu an Bandırma Kapalı Cezaevinde olduğunu belirtti. Yıllardır cezaevine gidip geldiğini fakat bu yıl kadar baskı görmediklerini ifade eden Eren, “OHAL ve KHK’lerle ziyaretler bir aydan 2 aya çıkarıldı. Görüşmeler bir saatten 40 dakikaya indirildi. Yemek azaltıldı. Gazete, dergi yasağı geldi. 3 ay ya da 5 ay iletişim cezası alıyorlar. Her koğuşta 15-20 kişi kalıyor” dedi.

Tek tip elbiseyi tutuklu yakınları olarak kabul etmeyeceklerini söyleyen Eren “Bugün tek tip elbiseyle başlasalar yarın bıyıklarını kestirecekler, diğer gün daha başka şeyler yaptıracaklar. Biz bunu istemiyoruz.  Onlar içeride mücadele verdiği sürece biz dışarıdan onlara destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

İki çocuğu cezaevinde olan Zeynep Calıhan da, “Çocuklarımız kefen giyerler ama tek tipi giymezler” diye konuştu. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Boris Johnson'dan İngiltere - Fransa arasına köprü önerisi

SONRAKİ HABER

Friederike Kasırgası Avrupa'da 9 can aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...