19 Ocak 2018 07:47

Donbass yasasına meclisten onay

Donbass ile ilgili Ukrayna'nın başkenti Kiev’de yapılan meclis oylamasında bölgenin 'yeniden entegrasyonu' yasası kabul edildi.

Paylaş

Rusya ve Ukrayna arasında krizin devam ettiği Donbass ile ilgili Kiev’de yapılan meclis oylamasında bölgenin “yeniden entegrasyonu” yasası kabul edildi. 

Yasaya göre “geçici olarak işgal edilen topraklar” olarak adlandırılan ancak tek taraflı bağımsızlığını ilan etmiş olan Donetsk ve Lugansk bölgelerinde devlet egemenliğinin yeniden tesisi planlanıyor. 

Euronews’un haberine göre, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, meclisin kararından duyduğu memnuniyetini dile getirerek, “Donbass’ın özgürleştirilmesi planım destek gördü. Bütün milletvekillerine bundan dolayı minnettarım” dedi. Muhalif milletvekili Mykhailo Papiyev ise bu adımın Minsk anlaşmasının sonu anlamına geldiğini söyleyerek, “Minsk Anlaşması Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından tanınıyor. Almanya, ABD, Fransa da bu anlaşmayı tanıyor” uyarısı yaptı. Rusya Dışişleri Bakanlığı da tepki göstererek açıklama yaptı. Açıklamada bu adımın bölgede ‘yeni bir savaş anlamına geldiğini ve bunun barış için beklenmeyen sonuçları olabileceği belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

EÜ Rektörlüğü, akademisyenlerin Twitter adreslerini topluyor

SONRAKİ HABER

Boris Johnson'dan İngiltere - Fransa arasına köprü önerisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...