19 Ocak 2018 05:58

Bingöl Solhan'da otobüs dereye uçtu: 6 ölü

Bingöl Solhan’da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle dereye uçan yolcu otobüsündeki 6 kişi öldü, 24 kişi yaralandı.

Paylaş

Bingöl Solhan'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle meydana gelen trafik kazasında dereye uçan yolcu otobusundeki 6 kişi öldü, 24 kişi yaralandı.

Kaza bugün saat 08.00 sıralarında Muş'a 50 kilometre uzaklıktaki Solhan mevkinde meydana geldi. Hatay'dan Muş'a gitmekte olan Lider Muş firmasına ait yolcu otobüsü sürücü Adnan Öletaş'ın yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu dereye uçtu. İlk belirlemelere göre kazada 6 kişi öldü, 34 kişi yaralandı. Yaralılar bölgeye sevk edilen ambulansla Muş ve Bingöl devlet hatanelerine kaldırıldı.

 

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Yolcu otobüsünün dereye uçtuğu kazada yaşamını yitiren 6 kişinin kimliği belli oldu. Kazada yaşamını yitiren Osmaniye nüfusuna kayıtlı Osman Aslan, Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Turgut Deniz, Muş'un Bulanık ilçesi nüfuna kayıtlı Yaşar İpek, Muş'un Malazgirt ilçesi nüfusuna kayıtlı İbrahim Eren, Gaziantep nüfusuna kayıtlı Memik Gökşin ve Muş'un Bulanık ilçesi nüfusuna kayıtlı Hamza Karabalık'ın cenazeleri, Muş Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. Cenazeler, hastaneye gelen ailelere teslim edilecek. 

 

VALİDEN AÇIKLAMA

Muş Valisi Aziz Yıldırım, yolcu otobüsünün dereye uçtuğu kazada yaralananları, tedaviye alındıkları Muş Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti. Yaralıların sağlık durumu hakkında İl Sağlık Müdürü Serdal Türkoğlu'dan bilgi alan Vali Yıldırım, ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kazada yaralanan 29 kişinin çeşitli hastanelerde tedavi gördüğünü ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını söyleyen Yıldırım, "Hatay'dan gelen ve ilimize ait bir firmaya ait otobüs, Solhan'ı geçtikten sonra kaza yapmış. Ne yazık ki vefat eden 6 kardeşimiz var. Bunun dışında da 20 tanesi devlet hastanemizde, 2 tanesi Özel Şifa Hastanesi'nde, 7 tanesi de Solhan Devlet Hastanesi'nde olmak üzere 29 yaralımız var. Yaralılarımızın hayati tehlikeleri yok. Tedavi edilecekler. Çok kısa sürede şifa bulup, ayağa kalkacaklar, diye umut ediyoruz. İnşallah, bundan sonra öyle kazalarla karşılaşmayız. Bütün yolcularımız, bütün vatandaşlarımız güvenli bir şekilde bir ilden bir başka ile giderler. Öyle ümit ediyoruz, bu son olsun" diye konuştu.

Sürücüleri yollarda dikkatli olmaları konusunda da uyaran Vali Yıldırım, "Seyahat edenler, direksiyon başına geçenler, kara yoluna çıkanlar, mutlaka kurallara uymak durumundalar. Buradaki kaza, en ince ayrıntısına kadar incelenecek. Olayın sesebi, aydınlığa kavuşacak. Ondan sonra açıklama yapmak, daha doğru olur. Orada, yoğun bir kar yağışı var; ama bunun sebebini sadece yağışa bağlamak ve şimdiden bir şey söylemek doğru olmaz" dedi. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Rusya, Afrin'den çekildiği iddiasını yalanladı

SONRAKİ HABER

Yeni Şafak’ın Afrin freni: 3 saatte alınacaktı 3 ay oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...