19 Ocak 2018 03:43

Çocuklar için hazırlanan kitapta Aleviler hedef gösterildi

İlk ve orta okullarda MEB izniyle dağıtılan kitapta Aleviler ve Avrupalılar hedef alınırken, 'Bizi Allah doktor olalım diye göndermedi' deniyor.

Paylaş

Eğitimde ilk yarıyıl yine skandalla sona erdi.  İlk ve orta okullarda MEB izniyle dağıtılan kitapta Alevileri ve Avrupalıları hedef alan ifadeler yer aldı.  “Aleviler Avustralya’da toplantılar yapmış, şeriatın aleyhinde konuşmuşlar.... Demek ki onlar Alevilik perdesi altında ateist” denirken, Avrupalılar için, “Avrupalı müsteşrikler, Avrupalı şarkiyatçılar, Avrupalı papaz bozuntuları!” şeklinde ifadeler var. 

Evrensel’in de daha önce dikkat çektiği Türkiye genelinde, okullarda düzenlenen dini ‘bilgi’ yarışmasının kitaplarında da skandallar devam ediyor. Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan imzalı kitapta, Müslümanlığın dışındaki dinlere, Alevilere ve Avrupalılara yönelik skandal ifadeler yer alıyor. 

‘BİR MÜSLÜMAN ŞERİATA KARŞIYIM DİYEMEZ’

Söz konusu kitapta, Alevilerle ilgili “Şeriat din demek.Dindar olan bir insan ona karşı olamaz. Bir müslüman şeriata karşıyım diyemez. Bir kısım Aleviler Avustralya’da toplantılar yapmış, şeriatın aleyhinde konuşmuşlar. Demek ki onlar Alevilik perdesi altında ateist” ifadeleri yer alırken, Avrupalılarla ilgli de “Avrupalı müsteşrikler,Avrupalı şarkiyatçılar, Avrupalı papaz bozuntuları! Onların işleri, güçleri, hadis-i şerifi devreden çıkarmaya çalışmaktır.Hadis-i şerif olmasa rahat edecekler.O zaman müslümanların hepsini aldatabilirler” deniyor. 

Kitabın bir başka sayfasında Türkiye’de azınlıkların desteklendiği ve güçlendirildiği, İslam dininden önceki dönemlere akılların kaydırıldığına ilişkin ifadeler mevcut. Kitapta “”Türkiye’de sizin kökeniniz eskidir, ‘Hititler’dir, Etililer’dir’İslam’dan önceki devrelere akıllar kaydırılmıştır. Urartular öne çıkartılmıştır. Süryaniler, Yezidiler vs. üzerinde doktora tezleri hazırlatılıp onlar kuvvetlendirilmiştir, öne geçirilmiştir. Azınlık olan Ermeniler, Rumlar, Yahudiler desteklenmiş, ekonomik yönden güçlendirilmiş, kritik noktalara getirilmiştir” ifadeleri yer alıyor. 

‘DOKTOR OLALIM DİYE DÜNYAYA GÖNDERMEDİ’

11-14 yaş arasında okutulması planlanan kitapta dikkat çeken diğer ayrıntılar şöyle: “Tüm müslümanların hepsinin müşterek bir tek mesleği vardır; o da İslamı anlatmak, İslama hizmet etmek mesleği. Bizi Allah doktor olalım diye dünyaya göndermedi. Olmazsak suçlu olmayız, ‘Niçin sen doktor olmadın diye yakamıza yapışmaz. Ziraatçi olalım diye dünyaya göndermedi, ‘Sen İncir yetiştirmedin, buğday hasat etmedin’ diye Allah bizi sorgu sual etmez. Allah bizi mühendis olalım diye de mecbur tutmadı, onun için de dünyaya göndermedi. Allah hepimizi kendi dinine hizmet etmekle vazifeli kıldı.”

‘BİR GİT BAKALIM KADIKÖY TARAFINA...’

Türkiye’deki yurttaşların giyim-kuşamlarının ve yaşam tarzları şu ifadelerle anlatılıyor:  “Yahudilere ve nasranilere benzemeye çalışmayın. Şimdi sen kendini bir ölç bakalım, benzemeye çalışıyor musun? Çalışmıyor musun? Hadi sen benzemeye çalışmıyorsun, hadis-i şerif kültürü almışsın. Bir git bakalım Kadıköy tarafına... Bir git bakalım Adalar vapuruna bin. Bak bakalım kafa yapılarını,zihniyetlerini, giyimlerini, kuşamlarını incele. Elli yıl, yüz yıl önceki kültürümüzle bir ilgisi var mı? Kime benzemişiz?.. Şimdi bizim içimizden al bir İngiliz’i koy karşına,al bir Fransız’ı koy karşına, bizimkini de koy. Bil bakalım hangisi Türk, hangisi Fransız,hangisi İngiliz? Anlamak mümkün değil.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Teller yükseltildi, faturası halka kesildi

SONRAKİ HABER

NBA All-Star’da ilk beş oyuncuları belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...