19 Ocak 2018 02:48

Teller yükseltildi, faturası halka kesildi

Esenyurt'ta yüksek gerilim hattı telleri yükseltildi, harcanan para ise halktan istendi. Esenyurtlular, kendilerine borç çıkarılmasına tepkili.

Paylaş

Eren ERGİNE
İstanbul

Esenyurt Belediyesi mahallede ölümlere neden olan yüksek gerilim hattı tellerinin yükseltilme projesinde harcanan parayı vatandaştan istedi. Evlerine gelen tebligatla olayı öğrendiklerini belirten mahalle halkı “Arsa başına 6 bin, 7 bin gibi rakamlar çıkıyor. Asgari ücretle geçinen bir aile bu parayı ödeyemez” diyor. Borcu kabul etmeyen mahalleliler belediyeye itirazda bulundu. Belediye ise açıklamasında, “İlçemiz Akşemseddin, Namık Kemal, Saadetdere, Turgut Özal  mahallerini kapsayan Ambarlı-Yıldız ve Ambarlı Davutpaşa Enerji nakil hatlarının yükseltilmesine ilişkin ekte sunulan toplam 44 ada içinde bulunan 411 parseller üzerinde enerji nakil hatları yükseltilmektedir. 5393 sayılı Belediye Kanununun 15. Maddesinin (h) bendi gereğince enerji nakil hatlarının geçtiği arsalardan 14.09.2017 tarih 2017/121 sayılı meclis kararına istinaden m2’si 42,85 TL üzerinden hesaplanarak alınmasını arz ederiz” dedi. Yanlıştan dönülmesini isteyen mahalle halkıysa hukuksal olarak haklarını arayacaklarını dile getiriyor.

MAHALLELİ YILLARDIR MÜCADELE EDİYOR

Saadetdere Mahallesi halkı yaşam alanlarından geçen yüksek gerilim hatlarının kaldırılması için imza kampanyaları düzenleyip, aylarca süren eylemler gerçekleştirmişti. Eylemler sırasında elektrik çarpmalarına dikkat çekerek önlemler alınmazsa ölümler olabileceğini vurgulamıştı. 2015 yılında Saadetdere Mahallesi 3. Sokakta 37 yaşındaki Fabrika İşçisi Haydar Sarı baca temizlemek için çatıya çıkması sonucu evinin üzerinden geçen yüksek gerilime kapılarak hayatını kaybetmişti. 

ÖNCEKİ HABER

İlkokulda 'Kudüs Mescid-i Aksa' yarışması

SONRAKİ HABER

Çocuklar için hazırlanan kitapta Aleviler hedef gösterildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...