18 Ocak 2018 15:32

Direnen KESK'liler: Muhammed öğretmen serbest bırakılsın

KESK üyeleri, sabah ev baskınıyla gözaltına alınan ihraç edilen öğretmen Muhammed Sevinçtekin için Bakırköy Meydanı'nda açıklama yaptılar.

Paylaş

Bakırköy Özgürlük Meydanında bir araya gelen KESK üyeleri, sabah ev baskınıyla gözaltına alınan ihraç edilen öğretmen Muhammed Sevinçtekin için basın açıklaması gerçekleştirdi. "Muhammed öğretmen derhal serbest bırakılsın" pankartı açan KESK üyeleri "Muhammed Öğretmen yalnız değildir", "Gözaltılar baskılar tutuklamalar bizi yıldıramaz" sloganları attı.  Direnen KESK'li Kamu Emekçileri adına açıklamayı İlhan Koyu okudu.

'HUKUKSUZ GÖZALTINI KINIYORUZ'

"İşini geri almak için Direnmek suç değildir" diyen Koyu, "Haksız, hukuksuz KHK’larla işinden ihraç edilen kamu emekçileri olarak, 49 haftadır İstanbul da Bakırköy- Kadıköy- Kartal Meydanlarında işimiz ekmeğimiz, kazanılmış haklarımız için direniyoruz. Bakırköy Özgürlük Meydanında Direnen arkadaşlarımızdan Eğitimsen 7 Nolu şube üyesi Muhammed Sevinçtekin polis zoruyla evi basılarak gözaltına alınmıştır. Muhammed Sevinçtekin yalnız değildir. Yapılan hukuksuz gözaltını kınıyoruz" diye konuştu. Gözaltıların asıl amacının direnişi kırmak olduğunu söyleyen Koyu, "Bu hukuksuzluklar ne ilk ne de son OHAL uygulamaları içerisinde başta örgütlenme hakkımız olmak üzere tüm demokratik haklarımız AKP iktidarı tarafından gasp edilmiştir. Muhammed Öğretmenimiz evli ve bir çocuk babasıdır ve bir yıldır da işsizdir. İşine geri dönmek için direnmektedir. Arkadaşımız derhal serbest bırakılmalıdır. Direniş meydanında yanımızda yerini almalıdır" dedi.

'İŞİNİ İSTEMEKTEN BAŞKA BİR SUÇU YOKTUR'

Açıklamanın ardından polis baskınıyla ilgili bilgi vermek için Eğitim Sen 7 Nolu Şube Başkanı Özlem Tolu da bir konuşma yaptı. Tolu ise şunları söyledi: "Biz Muhammed arkadaşımızı tanıyoruz, işini geri istemek için direnmek dışında bir suçu olmadığını biliyoruz. Bu konuda hiç bir tereddütümüz yoktur.Arkadaşımız bir an önce serbest bırakılmalıdır."  (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antakya'da yol çöktü, iki araç dereye yuvarlandı

SONRAKİ HABER

Trabzonspor, Filip Novak ile 2.5 yıllığına anlaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...