12 Ağustos 2012 12:27

İlk Kürtçe kreş Diyarbakır’da açılıyor

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi bir ilke imza atarak Kürtçe Çocuk Kreşi açıyor. Eylül ayında açılacak kreşte ilk etapta 35 çocuk Kürtçe eğitim alacak.Alanında bir ilk olacak olan çocuk kreşi ile birlikte çocuklar ilk eğitimini kendi dillinde görecek. Kayapınar İlçesi’nde bulunan D

İlk Kürtçe kreş Diyarbakır’da açılıyor
Paylaş

Alanında bir ilk olacak olan çocuk kreşi ile birlikte çocuklar ilk eğitimini kendi dillinde görecek. Kayapınar İlçesi’nde bulunan Dicle Kent Villaları’nda Eylül ayında açılacak kreşin müfredatı tamamen Kürtçe olacak.
Projeye ilişkin bilgi veren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hafize İpek, “Kreşimize 3-6 yaş arası çocukları kabul edeceğiz. Eğitim dili tamamen Kürtçe olacak. Ayrıca kreşte çalışacak personeller ile ilgili Kürtçe kriterimiz olacak. Kürtçe müfredata uygun yardımcı ders kitaplarımız olacak. Yani çocuk örneğin orada iki kere ikinin dört ettiğini Kürtçe öğrenecek” dedi.

HERKESİN KENDİ DİLİNDE RÜYA GÖRSÜN

Projenin aileleri çok heyecanlandırdığını belirten İpek, birçok ailenin evlerinde Kürtçe konuştuğunu, çocukların da bu dille büyüdüğünü söyleyerek, “Çocukların okula başlamasıyla birlikte yabancı bir dille karşılaşmaları, pedagojik sorunlara neden oluyor. Bu sorun zamanla asimilasyona ve Kürt kültürüne yönelik soykırıma neden oluyor. Herkesin kendi dilinde rüya görme, hayal kurma ve eğitim görme hakkı var” dedi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Sürgün yolunda işkence ve taciz

SONRAKİ HABER

AKP Belde Başkanı’nın evine silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...