18 Ocak 2018 13:08

Nilüfer’de Nâzım izleri 

Nilüfer Belediyesi, “Suyun Şavkı/Leipzig’de Bir Aile ve Nâzım Hikmet” sergisini usta şairin doğumunun 116. yılında sanatseverlerle buluşturdu.

Paylaş

Nilüfer Belediyesi, M. Melih Güneş’in “Suyun Şavkı/Leipzig’de Bir Aile ve Nâzım Hikmet” adlı kitabından yola çıkarak oluşturduğu sergiyi usta şairin doğumunun 116. yılında sanatseverlerle buluşturdu. Nâzım Hikmet Kültürevinde açılan sergide usta şairin el yazması notları, orijinali ilk kez sergilenen fotoğrafları ve Nâzım Hikmet’in Anjel Açıkgöz’e armağan ettiği dikiş makinesi de yer alıyor.

 “Suyun Şavkı/Leipzig’de Bir Aile ve Nâzım Hikmet” sergisinde, Anjel Açıkgöz’ün eşi Hayk Açıkgöz’ün çektiği ve orijinallerinin ilk kez sergilendiği fotoğraflar, usta şairin bazı oyunlarının ve “Yaşamak Güzel Şey Be Kardeşim” romanının müsveddeleri ve imzalı bir kitabı ilk kez halk önüne çıktı. Sergide ayrıca, Anjel Açıkgöz’ün Nâzım Hikmet ile anılarını anlattığı son görüntülerinden oluşan bir video da Nâzımseverlerle buluşuyor. “Suyun Şavkı/Leipzig’de Bir Aile ve Nâzım Hikmet” sergisi 15 Mart’a kadar Nâzım Hikmet Kültürevinde izlenebilir.  (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bilimsel ve Laik Eğitim Hareketi: Artık yeter söz velilerin

SONRAKİ HABER

Çingeneler Zamanı, Gaziantep ve Adana’da 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...