18 Ocak 2018 12:27

An Duo albüm konseri, Hüseyin Turan’ın katılımıyla yapılacak

Volkan Kaplan ve Kemal Akdoğan tarafından çıkarılan An Duo albümünün konseri, Cumartesi günü ( 20 Ocak) Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Paylaş

Müzisyen Volkan Kaplan ve Kemal Akdoğan’ın çıkardığı An Duo albüm konseri cumartesi günü Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılacak. Müzisyen Hüseyin Turan’ın konuk olarak katılacağı albüm konser sat 20.00’de başlayacak. 

“Seneler sonra da, keyifle ve gönül rahatlığıyla dinleyebilelim diye yaptık” diyen Volkan Kaplan ve Kemal Akdoğan,  An Duo – Mozaik  adlı albümleriyle birlikte, yurtiçi ve yurtdışında birçok yerde konserler ve dinletiler vermeyi planlıyor.

Bağlama ve tar icracısı Volkan Kaplan ile, Kemal Akdoğan’ın vokalinin birleşerek; “6” geleneksel Anadolu türküsü ve “4” Azerbaycan mahnısını çalıp söyledikleri albüm, bir kültür mozaiğini yansıtıyor. 

An Duo

2017 yılında “Volkan Kaplan Production” etiketi ile dijital platformlarda müzik severlere sunulacak olan “mozaik” adlı albüm, repertuar ve icra yönünden kalite ve sadelik arayışına giren insanların arşivlerinde yer almayı hedefliyor.

Günümüzde, çok kanallı yapılan dijital kayıtların aksine, sadece iki kanal bant kaydı ve miksi analog yapılarak albüm tamamlandı. İkili albümleriyle ilgili şunları ifade ediyor: “Eser seçimi ise, icra zorluğundan ve ticari kaygılardan dolayı için son zamanlarda pek sunulmamış; fakat, her biri bizim için çok değerli olan kültleşmiş eserlerden oluşmaktadır. Albümde bulunan eserlerin kendileri zaten çok iddialı; bu yüzden biz ‘An Duo’ olarak, bu albümü daha iddiasız, olması gerektiği gibi, sade, orijinalini bozmadan, bu mozaiğe zarar vermeden, seneler sonra da keyifle ve gönül rahatlığıyla dinleyebilelim diye yaptık, umarız beğenilir.. Albüm kayıtları için stüdyoda büyük emekleri olan Hasan Burak Bulut’a, Batuhan Yalaz’a; fotoğraf ve grafik tasarım için Ozan Arslan’a; dijital platformlardaki  teknik desteği için Hakan Kasapoğlu’na teşekkürlerimizi sunarız” İkili, dinleyiciyle buluşmayı sabırsızlıkla beklediklerini de ifade ettiler. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bir günlük bebeğiyle cezaevine götürüldü

SONRAKİ HABER

Genel-İş: 'Kadro müjdesi’ sevinç değil tedirginlik yarattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa