12 Ağustos 2012 12:18

İşkencede felç oldu ama işkence bitmedi!

HAK ihlallerinin yoğun bir şekilde yaşandığı cezaevlerinde, hasta tutsaklar ölüme terk edilmeye devam ediyor. Cezaevindeki arkadaşları, 1997’de gördüğü işkence sonucu felç olan ve şu anda Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Mehmet Emin Akdağ ile yaptıkları röportajı DİHA’ya gönderdi. Akdağ’ın söyled

İşkencede felç oldu ama işkence bitmedi!
Paylaş

CEZAEVİNE YÜRÜYEREK GİRDİ, BU HALE GELDİ

49 yaşında olan ve 1997’de Erzurum Özel Tip Cezaevi’nde gördüğü işkenceden dolayı felç olduğunu anlatan Akdağ, 28 Mart 2003’te hastalığının hayati tehlike boyutuna ulaşması nedeniyle tahliye edildiğini söyledi. 6 yıl boyunca süren tedavisinin ardından 6 Ekim 2009’da yeniden tutuklandığını anlatan Akdağ, “Bir yıl içerisinde 8 yıl 9 ay ceza verildi. 3. Yargı Paketi’nden lehe olan bölümlerden yararlanmak için başvurdum ancak idarenin yaklaşımı ve ilgisizlikten dolayı somut bir gelişme yaşanmadı” dedi. 1997’den beri tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu, sağ tarafının yüzde 85 oranında his kaybına uğradığını belirten Akdağ, bu halde getirildiği cezaevinde kendisine ağrı kesici ve kas gevşetici dışında bir şey verilmediğini anlattı.

CEZAEVİ CEZAEVİ DOLAŞTIRILDI

Cezaevi doktorunun dayatmasıyla verilen ağrı kesici ve kas gevşeticilerin hayati tehlike yarattığını ve Van Devlet Hastanesi Nöroloji Bölümü Anabilim Dalı Başkanlığı’nın ‘cezaevinde tedavisi zarardır’ raporuna rağmen tahliye edilmediğini söyleyen Akdağ, hastanede kendisine uygulanan tedavide kobay olarak kullanıldığının da iddia ederek, buna ilişkin suç duyurusunda bulunduğunu da söyledi. Daha sonra Erzurum H Tipi Cezaevi’ne sevk edildiğini ve Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gördüğünü anlatan Akdağ, burada kendisine koşulları daha uygun bir hastanede tedavisi için başka bir yere sevkinin gerektiğine dair rapor verildiğini ancak 7 ay bekletildiğini söyledi. “Sevk için raporlarımla birlikte Adalet Bakanlığı’na, Cumhurbaşkanlığı’na mektuplar gönderdim. Ancak sevkimi yapmayan cezaevi idaresi bu başvurumdan 7 gün sonra Elbistan Cezaevine sürgün etti beni. Tekerlekli sandalyedeyim üst kata çıkartılmıyorum ve alt katta kalıyorum. Burada kesinlikle tedavi imkanı da yok” dedi. 15 Haziran 2012’de İstanbul Adli Tıp Kurumu’na götürüldüğünü belirten Akdağ, “Ancak burada ‘bunlar terörist’ muamelesine tabii tutulduk. İtiraz edince de göstermelik bir muayene yapıldı. Kurula alınmadan tekrar geri gönderildim” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Elif ve babasının katilleri nerede?

SONRAKİ HABER

Sürgün yolunda işkence ve taciz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...