18 Ocak 2018 09:37

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri karnelerini aldı

İlkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci karnelerini aldı. Okullar 5 Şubat Pazartesi günü tekrar açılacak.

Paylaş

2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk yarısı bugün sona erdi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci karne aldı. Okullar 5 Şubat Pazartesi günü tekrar açılacak.

18 Eylül 2017’de başlayan birinci dönem bugün sona erdi. Yaklaşık 18 milyon öğrenci karne aldı. 5 Şubat Pazartesi günü ise yarıyıl tatili sona erecek, ders zili çalacak.

5 Şubat Pazartesi başlayacak ikinci dönem 8 Haziran Cuma günü sona erecek. 2018-2019 eğitim öğretim yılı ise 17 Eylül Pazartesi başlayacak.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YILMAZ: ÖDEV YOK 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, karne dağıtım töreninde "Ödev yok. Ödev kesinlikle vermiyoruz. Genelgeyi de gönderdik.  İyi bir dinlenme bol bol kitap okuma. En iyi zaman değerlendirme kitap okuma. Çocuklarımızın kendilerini sosyal yönden geliştirmelerini istiyoruz" dedi. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Eryaman Kooperatifler Birliği Ortaokulunda 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı 1'inci dönem karne dağıtım törenine katıldı. Kısa bir konuşma yaparak bazı öğrencilere karnelerini veren  Yılmaz, "Ödev yok. Ödev kesinlikle vermiyoruz. Genelgeyi de gönderdik. Sadece öğretmenlerimizden evlatlarımıza bu tatil döneminde rehberlik yapmalarını, yönlendirici olmalarını yani hangi kitapları okumalarını bu dönemde öğrencilerini de tanıyarak hangi alanda etkinlik yaparsa o çocuk için daha iyi olacağına çocukların aileleriyle  birlikte karar vermelerini istiyoruz. İyi bir dinlenme bol bol kitap okuma. En iyi zaman değerlendirme kitap okuma. Çocuklarımızın kendilerini sosyal yönden geliştirmelerini istiyoruz. Beşikten mezara kadar eğitim diyoruz" diye konuştu.

MAHMUT HOCA’SIZ İLK KARNE

Karne

Cihangir Münir Özkul Ortaokulu’nda karne heyecanı buruk geçti. Mahmut Hoca’sız ilk kez karne alan öğrencileri Münir Özkul’un eşi Umman Özkul yalnız bırakmadı.

Cihangir Münir Özkul Ortaokulu dönem sonu karne dağıtım törenine hayatını kaybeden Yeşilçam’ın gönüllerde taht kuran sanatçısı Münir Özkul’un eşi Umman Özkul, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yüzlerce öğrenci ve veli katıldı. Özkul ve Demircan öğrencilere karnelerini dağıtarak hepsiyle tek tek ilgilendi. Özkul ile fotoğraf çekilmek için sıraya giren çocuklar Mahmut Hoca’larını özlediklerini dile getirdi.

İZMİRLİ DÖRDÜZLERİN KARNE HEYECANI

Karne

İzmir'in Gaziemir ilçesindeki Şehit Polis Ahmet Atilla Güneş İlkokulu'nda eğitim gören dördüzler, karne heyecanı yaşadı.

Ayrı yumurta dördüzü oldukları için birbirine çok benzetilmeyen kardeşler Ali Efe, Nazlı, Sude ve Aleyna Top, karneleriyle birlikte teşekkür belgelerini aldı. Beraberce sarılıp, uyumanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen dördüzlerin öğretmeni Mukaddes Tosun'un ise bu konuda en tecrübeli öğretmenlerden olduğu ortaya çıktı. Tosun'un daha önce üçüz kardeşleri mezun ettiği belirtildi. Şehit Polis Ahmet Atilla Güneş İlkokulu'nun 4'üncü sınıfına giden dördüzler, karneleri ile teşekkür belgelerini, sınıf öğretmeni Mukaddes Tosun'un elinden aldı. Aynı sınıfa giden, birlikte oyun oynayıp, ders çalışan kardeşleri, heyecanlı ve mutlu anlarında anne Fatma Top ve baba Engin Top da yalnız bırakmadı.

ÜÇÜZLERİN İLK KARNE HEYECANI

Karne

Tokat'ta 6 yaşındaki tek yumurta üçüzü kız kardeşler Ceren, Cemre ve Ceyda İşler ilk kez karne almanın heyecanını yaşadı.

Kent merkezinde Çay Mahallesi'nde oturan tekstil işçisi Mustafa İşler (26) ile Şule İşler (26) çiftinin tek yumurta üçüzleri Ceren, Cemre ve Ceyda İşler kentte eğitim veren 2017 yılında Gazipaşa İlkokulu 1’inci sınıfına başladı. Aynı sınıfta okuyan ve bir sırada oturan üçüz kardeşler, 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı yarıyıl tatilinde karne almanın heyecanı yaşadı. Üçüz kardeşler karne aldıkları için çok mutlu ve heyecanlı olduklarını söyledi. Anne Şule İşler, 7 aylık olarak dünyaya gelen üçüz çocuklarının karne almalarından dolayı çok mutlu olduklarını söyleyerek, ''Güzel bir duygu, yaşanmayınca bilinmiyormuş. Çok zorluklar oldu. Okullar açılmadan önce su bile diyemiyorlardı. Konuşmalarında bir gelişme oldu, ama zorlu bir dönemdi. Sabahları kalkmada hiç zorluk çekmediler. Elbiselerini kendileri giyiyorlar. Sadece konuşmalarından dolayı zorluk çektim'' dedi.

İZMİR'DE 33 İKİZ VE 1 ÜÇÜZ, KARNELERİNİ PROTOKOLÜN ELİNDEN ALDI

Karne

İzmir'de, 2017- 2018 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısında, 850 bin öğrenci karne aldı. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, özel eğitim merkezinde, çocukların karne sevincine ortak olurken, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de aynı okulda öğrenim gören 33 ikiz ile 1 üçüzün karnelerini verdi.

KARNE DAĞITIMINDAN DÖNEN ÖĞRETMENLER TİPİDE MAHSUR KALDI

Karne

Ardahan'da görev yaptıkları köy okulunda karne dağıttıktan sonra kent merkezine dönen 10 öğretmenin içinde bulunduğu minibüs, kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı. Öğretmenler, Özel İdare ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı.

SURİYELİ ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİ

Karne

Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü Geçici Eğitim Merkezlerinde karne sevinci yaşandı.


Barış El Selam Geçici Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Kurdi, Suriye’deki iç savaş nedeniyle eğitimleri yaram kalan çocuklarının Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı doğrultusunda güzel bir eğitim gördüklerini söyledi. Merkezde 300 öğrenci olduğunu ifade eden Kurdi, 40 Suriyeli ve 18 Türkçe öğretmeni olmak üzere 58 öğretmenin görev aldığını belirterek, çocuklarına eğitim verilmesi konusunda desteklerini esirgemeyen Türk yetkililerine teşekkür etti. Eğitim döneminde Türkçe de öğrenen Suriyeli çocuklar, geleceğe hazırlandıklarını belirterek, "Türkiye’de iyi eğitim alıyoruz. Türkçeyi de öğreniyoruz. Burada geleceğe hazırlanıyoruz" dedi. Öğrenciler gelecekte doktor, mühendis, gazeteci olmak istediklerini söylediler. Törende öğrencilere karneleri dağıtılarak çeşitli hediyeler verildi.

SİVAS'TA KARNELERİ VELİLER ALDI

Karne

Sivas'ta, kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilmesinin ardından Vali Davut Gül'ün, karneleri velilerin alabileceğini duyurmasıyla çok sayıda anne- baba, çocuklarının karnesini almak için okullara gitti.

EVDE EĞİTİM GÖREN NURGÜL VE YUSUF'UN KARNE SEVİNCİ

karne

Tokat’ın Erbaa ilçesinde, immun (bağışıklık) yetmezliği nedeniyle okula gidemeyen ve evde eğitim gören 3’üncü sınıf öğrencisi Nurgül Akbulut ile 'beyinde su toplanması' olarak bilinen hidrosefali hastası 2’nci sınıf öğrencisi Yusuf Işıklı, karne sevincini evde yaşadı.

İKİNCİ DÖNEM SINAVLAR

Değişen sistemin ardından bu yıl ilk kez uygulanacak 8. sınıf öğrencilerinin gireceği merkezi sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumları için yapılacak sınav, 2 Haziran Cumartesi günü gerçekleşecek.

5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerin gireceği İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) ise 3 Haziran Pazar günü yapılacak. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Hükümetten Afrin açıklamaları: ABD'den somut adım görmeliyiz

SONRAKİ HABER

Imprisoned Journalist Deniz Yücel: Why should I regret doing my job well?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...