18 Ocak 2018 08:45

Erdoğan martta AB liderleri ile buluşacak

Die Welt gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mart ayında AB liderleri ile bir araya geleceğini duyurdu.

Paylaş

Türkiye ve AB arasında ilişkileri yumuşatmaya yönelik yeni adımlar atıldığı belirtiliyor. Alman Die Welt gazetesi,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mart ayında AB liderleri ile bir araya geleceğini duyurdu.

Die Welt gazetesinin Brüksel’deki diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre, Mart ayı sonlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AB liderleri arasında bir zirve buluşması  planlanıyor.

Buluşmada AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani ve AB Konseyi Dönem Başkanı ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borissov'un katılacağı belirtildi. Zirvenin Sofya’da mı Brüksel’de mi yapılacağı henüz kesinlik kazanmadı.

AB liderleri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki son buluşmanın geçen Mayıs ayında Brüksel’de düzenlenen NATO zirvesi sırasında gerçekleştiği anımsatılıyor.

DW Türkçe’ye göre, diplomatik çevrelere atfen zirvede tarafları ayıran unsurlar gibi ortak çıkarlar da ele alınacak. AB’nin terörizm ile mücadele, göç politikası, enerji ve Erasmus programı çerçevesindeki öğrenci değiş tokuşu konularında Türkiye ile işbirliği yapabileceği belirtiliyor. Habere şöyle devam ediliyor:

VİZE MUHAFİYETİ VE GÜMRÜK BİRLİĞİ’NİN GÜNCELLEŞMESİ BU YIL DA SÖZ KONUSU DEĞİL

“Mültecilere yardım projesi çerçevesinde Türkiye’ye yeniden 3 milyar avroluk destek taahhüdünde bulunulmasının da ihtimal dâhilinde olduğu öğrenildi. Konuya aşina diplomatlardan alınan bilgilere göre, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi, Türk vatandaşlarına vize muafiyeti tanınması ve tam üyelik müzakerelerinde yeni başlıkların açılması bu yıl da söz konusu olmayacak. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Murat Araç'ın dosyasına 'gizlilik' kararı getirildi

SONRAKİ HABER

Ortaokulda harem selamlık kantin sırası TBMM'ye taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...