18 Ocak 2018 08:16

Edremit’te yüzler ‘OHAL’e hayır’ dedi

Balıkesir Edremit’de emek ve meslek örgütlerinin oluşturduğu OHAL’e karşı platform yaptıkları basın açıklaması ile ‘OHAL’e hayır’ dedi.

Paylaş

Balıkesir Edremit’de emek ve meslek örgütlerinin oluşturduğu OHAL’e karşı platform yaptıkları basın açıklaması ile ‘OHAL’e hayır’ dedi. 30 kurumun bir araya gelerek oluşturduğu platform açıklamasını, Edremit Cumhuriyet Meydanında büyük bir kalabalıkla yaptı.  

Açıklamaya katılanlar sıklıkla “Ne OHAL ne darbe demokratik Türkiye”, “Susma sustukça OHAL devam edecek”, “Susma sustukça KHK’ler sürecek”, “Bağımsız yargı demokratik Türkiye”, “Hak, hukuk, adalet” sloganları atıldı. 

Kurumlar adına Eğitim Sen Edremit Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin bahane edilerek ilan edilen OHAL’in 17 aydır devam ettiği vurgulandı. Meclis önünde ‘açım’ diyerek kendini yakan işçinin anımsatıldığı basın açıklamasında, bir yanda milyon dolarlık rüşvetler kasalara aktarılırken halkın açlığa mahkum edildiği ifade edildi. 

İstanbul il başkanlığına seçilen Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun iktidar medyası tarafından lince maruz bırakılmasının ‘kabul edilemez’ olduğu aktarılan açıklamada “OHAL ile birlikte işimiz, aşımız, yaşam güvencemiz, çocuklarımızın geleceği, insan hak ve özgürlüklerimiz, ekmek kadar ihtiyacımız olan adalet, barış, seçme ve seçilme hakkımız tehlikededir” denildi.  Açıklamada “OHAL değil demokrasi istiyoruz” vurgusu yapıldı. (Balıkesir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

TÜSİAD: OHAL sonlanmalı bir daha tekrarlanmamalı

SONRAKİ HABER

Hulusi Akar ve Hakan Fidan Rusya'ya gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...