18 Ocak 2018 05:29

Elektrikte vurgun: 2018 zammı, 2017'deki faturaya yansıtıldı

Elektrik şirketlerinin sayaçları ocak ayı başında okuyarak, yeni yılın yüzde 8.8'lik zammını, aralık ayı faturalarına da yansıttığı ortaya çıktı.

Paylaş

Elektrik şirketlerinin sayaçları ocak ayı başında okuyarak, yeni yılda yürürlüğe girmesi gereken yüzde 8.8'lik zammı, aralık ayı faturalarına da yansıttıkları ortaya çıktı.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, elektrik faturası fiyatlarında 2018 için yüzde 8.8 oranında yapılan zam, 2017 Aralık ayı faturalarına yansıtıldı. Bu durumda 2017 yılı tarifesine göre 100 TL ödemeyi bekleyen bir kişi yaklaşık 109  TL fatura ödeyecek.  Bunun üzerine Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) da soyguna el koydu. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Aykırı işlem yapan şirketlere hesabını sorarız. Geçen yılki elektrik tüketimi, 2018 tarifesi üzerinden faturalara yansıtılamaz” dedi.

'HAKSIZ KAZANCIN ADI SOYGUN'

CHP Giresun Milletvekili Yener Bektaşloğlu, TBMM’de yaptığı açıklamada, ”Bütün Türkiye'de ve gibi Çoruh Aksa Giresun’da, abonelerinin aralık ayı için kullandıkları elektrik oranını ve ödeme bilgilerini gösteren fatura ocak ayında düzenlendi. Buna yüzde 8 elektrik zammı da yansıtıldı. Böylece abonelerden zamlı tarifeyle haksız kazanç elde edilmiştir. Bunun adı soygundur. Alınan bu farkların geri ödenmelidir. Enerji şirketleri sayaç okuma ve faturalandırma işlemlerini tam bir keyfiyetle yapmaktadır. Tüm bu konular ve ödeme tarihleri bir yönetmelikle düzenlenmeli, kurumların ve personelin inisiyatif kullanma hakları ortadan kaldırılmalıdır” diye konuştu.

'ÜCRETLER İADE EDİLMELİ'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise “Ocak ayı içinde saatleri okuyarak 2017'de kullanılan kısmı da zamlı tarifeden tahsil etmek haksızlık ve adaletsizliktir. Elektrik şirketleri zammı vurguna çevirmemelidir. Bu haksız uygulamanın düzeltilmesi gereklidir. Yetkililer bu şirketleri acilen denetlemeli ve vurgunun önüne geçilmeli” dedi (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

MB’nin faiz kararı öncesi dolar 3.80 liranın üzerinde

SONRAKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 18 Ocak 2018 Perşembe

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...