18 Ocak 2018 01:43

Diyarbakırlılar: Bizim için AKP'nin MHP'den farkı yok

Kürtlerin AKP-MHP ittifakını destekleyeceği yönünde çıkan haberleri konuştuğumuz Diyarbakırlılar, bu ittifaka oy vermeyeceklerini söylüyor.

Paylaş

Fırat TOPAL
Diyarbakır

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla ortak bir komisyon kuran AKP ve MHP kurmayları, seçim ittifakında kendilerine Kürtlerin destek vereceğini iddia etti. Medyada yer alan haberlere göre AKP içerisinde yürütülen tartışmalarda  Kürtlerin ittifaka olumlu bakacağı, Kürtlerin eski Kürtler olmadığı  bu yüzden AKP-MHP ittifakını destekleyeceği yönünde tespitlerin yapıldığı dile getirildi. Yaşanan bu ittifakı Diyarbakırlılara sorduk. 

‘AKP’Yİ OLUMSUZ ETKİLER’

54 yaşındaki Müteahhit Bünyamin Gezer, AKP-MHP ittifakıyla bölgede AKP’nin oylarını düşüreceğini belirterek “Buradaki Kürtler, eski Kürtler değil. AKP’ye oy verenler MHP ittifakıyla AKP’ye oy vermezler. Ben ne AKP’ye oy veririm, ne de MHP’ye. MHP zaten bitmiş, AKP’ye yedeklenmiş. MHP’ye oy verilmiyor, buradan aldığı oy ne ki? AKP’ye katılmasının sebebi Kürtleri bitirmek. Bu AKP’nin alacağı oyu, olumsuz etkiler” dedi.

‘MHP KÜRTLERİ DIŞLIYOR’

Öğrenci olan Müjdat Yalın, AKP’yi, MHP ile ittifakının olumsuz etkileyeceğini ifade ederek “MHP, Kürtleri tamamen dışlayan bir politika uyguluyor. HÜDA-PAR bile desteklemez bu durumu. Faşist, Kürt düşmanı, bir parti ittifakına niye oy vereyim? Bu toplum faşizme karşı, barış yanlısı bir toplumdur. MHP’nin Kürtleri nasıl gördüğü ortada, onlara Kürtlerden bir şey çıkmaz” diye konuştu.

Müjdat Yalın
Müjdat Yalın

Soy ismini vermek istemeyen Fuat adındaki bir işçi ise,  bu durumun AKP’nin bölgedeki oylarını ciddi anlamda düşüreceğini ifade ederek “AKP’nin oyu düşer, kendisi zararlı çıkar. AKP buralardan oy alırsa bile karşısında alternatifin olmamasından kaynaklı alır. MHP ittifakından oy gelmez, aksine gider. Kendi kemikleşmiş tabanı verir, ötesi olmaz” diye konuştu. 

Fuat
Fuat

İnşaat işçisi olan Kasım Aydın, AKP-MHP ittifakının, AKP’nin Kürtlerden aldığı oyları düşüreceğini belirterek “Bu ittifak AKP’ye oy getirmez, düşürür. Ben kendim oy vermem. MHP’nin Kürtlere karşı ne olduğunu biliyoruz. Kürt olan AKP’li de olsa vermez. Kimse demesin MHP ile ittifak bir şey değiştirmez. Kürtlere açık açık düşmanlık yapan bir parti MHP, Kürtler, eski Kürtler değil doğru. MHP ne verebilir  Kürtlere? Seçim olduğunda göreceğiz” dedi. 

‘KÜRTLER ARTIK ALTERNATİFSİZ DEĞİL’

İsmini vermek istemeyen bir diğer  inşaat işçisi ise kendisi için AKP ve MHP’nin bir farkının olmadığını bu yüzden bu ittifaka destek olmayacağını anlatıyor. Geçmiş dönemlerde oy verecekleri partinin olmadığını söyleyen işçi, şimdi ise Kürtlerin alternatifsiz olmadığını oy verecek partisinin zaten olduğunu söylüyor. 

Soy ismini vermek istemeyen Hüseyin adlı bir yurttaş ise “Bu ittifaka oy vermesi için Kürtlerin kör, sağır olması lazım. MHP’yi, biliyoruz. Ülkenin şu anki halini görüyoruz. AKP’nin kendi oyu düştüğü için MHP ile ittifaka gitti. Bu bir şey değiştirmeyecek bu ittifak oyları düşürecek. Faşist bir partiye hele bir de Kürt düşmanı bir partiye oy çıkmaz buradan. Kürt’ün oy vermesi için MHP’yi de bu 4 yıllık süreci de çoktan unutmuş olması lazım” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Dedeyazı’ya maden ocağı yapılması Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

Polat ailesi: Borç bulup çocuklara harçlık veriyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...