17 Ocak 2018 22:36

Trump, CNN muhabirini Oval Ofis'ten kovdu

ABD Başkanı Donald Trump, kendisine 'Bok çukuru ülkeler' açıklamasını soran CNN muhabiri Jim Acosta'yı Oval Ofis'ten kovdu.

Paylaş

Medyayı sürekli 'yalan haber yapmakla' suçlayan ABD Başkanı Donald Trump, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile düzenlediği basın toplantıda kendisine "Bok çukuru ülkeler" açıklamasını sormaya çalışan CNN muhabiri Jim Acosta'ya parmağıyla kapıyı işaret etti ve "Dışarı" dedi.

Beyaz Saray’da Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump, gazetecilerin sorularını yanıtladı. CNN muhabiri Jim Acosta, göçmenlerle ilgili “Daha çok Norveç vatandaşı ABD’ye gelsin” sözlerinin doğru olup olmadığını sordu. Trump da bu soruya, “Ben onların her yerden gelmesini istiyorum, her yerden” yanıtı verdi. Acosta, yeni bir soru sormak için atıldığı sırada Trump araya girdi ve parmağıyla Acosta’yı göstererek “Dışarı!” dedi.

Bu sırada, Beyaz Saray’da gazetecilerle ilgilenen bir görevli, “Teşekkürler Jim, artık bitir” dedi.

Olay üzerine açıklamalarda bulunan Acosta “Roosevelt Odası’nda soru sorarken önce Beyaz Saray’ın basın görevlileri seslerini yükselterek beni sindirmeye çalıştılar, daha önce hiç böyle bir şeyle karşılaşmamıştım. Başka ülkelerde yaşayabileceğimiz bir olaydı. Kesinlikle Beyaz Saray’da yaşanmaması gereken ve kesinlikle ABD’de yaşanmaması gereken bir olaydı” dedi.

(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Barzan Ağlıyor...

SONRAKİ HABER

Pentagon: Suriye'de yeni bir ordu kurulmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...