17 Ocak 2018 14:30

Engelli gence saldırı 'kindar nesil' söyleminin sonucu

Adana Emek Gençliği tarafından minibüste dövülen engelli gençle ilgili yapılan açıklamada 'saldırı kindar nesil söyleminin sonucudur' denildi.

Paylaş

Adana Emek Gençliği bindiği minibüste 4 kişi tarafından öldüresiye dövülen işitme engelli Agit Acun için basın açıklaması yaptı. Atatürk Parkı’nda bir araya gelen Emek Gençliği, EMEP, FKF ve Anadolu Derneği üyeleri Bütün ülkede infial yaratan bu olay münferit bir vaka olarak geçiştirilmemesi gerektiğini belirtti. 

Basın açıklamasını okuyan Emek Gençliği İl Yöneticisi Mesut Bayav, yaşanan olayın bir yönünün engelli yurttaşların nasıl bir yaşam sürdüğü ile alakalı iken ikinci yönünün gençlik içinde yayılmak istenen kindar nesil yetiştirme politikaları olduğunu ifade etti. 

TOPLUM YAŞAMI ENGELLİLERE GÖRE DÜZENLENMELİ

Geçtiğimiz hafta Bursa’da belediye otobüsüne alınmayan tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdüren engelli kadının yaşadıkları ile Adana’da cereyan eden bu darp olayı bir gerçeğin gündemlerine almalarına neden olduğunu ifade eden Baylav, “Engelli yurttaşların eşit ve özgürce yaşayabilmeleri için toplum yaşamı tekrar ve tekrar düzenlenmeli, onların taleplerine kulak verilmeli ve yerelden merkeze bütün yönetim aygıtları bu konuda girişimlere hızlıca başlamalıdır” dedi. 

’SAVAŞ VE ŞİDDET POLİTİKALARI SON BULSUN’

Önemli diğer hususun doğrudan hükümet eliyle gençlik içerisinde yayılmak istenen kindarlık olduğunu dile getiren Baylav, “Son yıllarda birçok hükümet ve devlet yetkilisi tarafından sıkça dile getirilen ‘Kindar nesil yetiştireceğiz’ söylemi ve bu temelde uygulanan ırkçı, gerici ve saldırgan politikaların bir sonucu olarak böylesi saldırılar artar olmuştur” dedi. 

Üniversitelerde Kürt ve Alevi gençlere yönelik saldırılar, genç kadınların maruz kaldıkları taciz, tecavüz saldırılar, ya da futbol müsabakalarında yaşananlar ya da son olayda görüldüğü gibi engelli gence yapılan saldırının memleketin içine sokulduğu kaos ve savaş ortamı ve ‘kindar nesil’ söylemi ile doğrudan bağlantılı olduğunu ifade eden Baylav, “Son olarak Afrin operasyonu ile gündeme gelen savaş ortamı yalnızca dışarıyla olan ilişkimizi değil toplumdaki yaşamı da tedirgin ve gergin hale getirmektedir. Bu sorunların çözümü barış ve kardeşlik politikalarının egemen olduğu bir Türkiye mücadelesinden geçmektedir” dedi. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

CHP’li İrgil’den A’dan Z’ye eğitim sorunları

SONRAKİ HABER

Haber alamadığı çocuklarını Adnan Oktar’ın programında buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...