17 Ocak 2018 12:42

Taşeron işçiye sınav kayırmacılığa yol açabilecek uygulama

CHP'li Didem Engin taşerona kadroyu düzenleyen KHK'nin hakkaniyet içermediğini ve sınav düzenlemesinin kayırmacılığa yol açabileceğini söyledi.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, taşeron emekçilerin kadroya alınmasını düzenleyen KHK’nin hakkaniyet içermediğini ve sınav düzenlemesinin kayırmacılığa yol açabileceğini söyledi.

Ülkenin 1.5 yıldır OHAL kapsamında yönetildiğini hatırlatan Didem Engin, OHAL sınırlarını aşan KHK’lerle Meclisin saf dışı bırakıldığını belirtti.

Anayasadaki “Kanun Hükmünde Kararnameler TBMM komisyonları ve Genel Kurulunda öncelikle ve ivedilikle görüşülür” hükmüne rağmen, KHK’lerin Mecliste görüşülmesinin engellendiğini, hukukun askıya alındığını dile getiren Engin, “Son olarak, taşeron emekçilerimizle ilgili bir düzenleme bile Meclisten kaçırıldı. Çalışma ısrarımıza rağmen AKP, yılbaşı gerekçesiyle Meclisi kapattı ve taşeron konusunda gece yarısı KHK’si yayımladı” dedi.

Engin, “Taşeron emekçilerimizle ilgili bu kararname hakkaniyet içermeyen, çok sayıda kuruluşu, örneğin KİT’leri kapsam dışı bırakan, tüm taşeron emekçileri kapsamak yerine sınav adı altında kayırmacılığa yol açabilecek bir düzenlemedir” diye konuştu. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İran’da ne oluyor?

SONRAKİ HABER

Suffragette: 'Bir filmden fazlası'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...