17 Ocak 2018 12:16

Hastane bilgi işlem çalışanları kadro talep etti

Samsun'da bir araya gelen taşerona kadro düzenlemesi kapsamı dışında bırakılan hastane bilgi işlem çalışanları kadro hakkı talep etti.

Paylaş

Taşerona kadro verilmesini düzenleyen 696 sayılı KHK ile kapsam dışı bırakılan hastane bilgi işlem çalışanları, Samsun’da bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Zuhal Alkan, gerekli düzenlemelerin yapılmasını ve hastane bilgi işlem çalışanlarına da kadro hakkı tanınmasını istedi. 

Taşerona kadro verilmesini düzenleyen 696 sayılı KHK’ye eklenen özel bir madde ile hastane bilgi işlem çalışanları kadro kapsamı dışında kalmıştı. Geçmişte hastanelerde bilgi işlem taşeronu olarak çalışan işçiler, KHK ile “Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) Personeli” olarak tanımlanarak firma personeli kategorisine sokulmuştu. 

URize, Tokat, Samsun, Sinop, Giresun, Ordu ve rfa’dan gelen hastane bilgi işlemi çalışanları, gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile duruma tepki gösterdi. 

Samsun’da gerçekleşen açıklamayı, Zuhal Alkan okudu. Alkan, KHK’de belirtilen HBYS ile “Hastane Bilgi İşlem Personellerinin” aynı şey olmadığını; HBYS’nin aksine çalışma saatlerinin, izinlerin ve maaşların kurum idaresi tarafından belirlendiği ifade etti. 

“Bizler yıllardır taşeron değildiysek neydik ?​” diye soran Alkan, hastanelerin bilgi işlem adına bütün sorumluluğunu üstlenen, çalışma şartlarını Sağlık Bakanlığının belirlediği ve işe girerken kurumların karar verdiği çalışanların mağdur edildiğini ve taşerona kadro uygulamasının bir tarafının topal bırakıldığını dile getirdi.

Bilgi işlem çalışanlarının, kurumun işlerinin aksamaması için donanımsal problemlere yerinde müdahale eden ve gerektiğinde hastane adına tamir, bakım ve onarımını yapan kişiler olduğunu hatırlatan Alkan, KHK’deki düzenleme ile 3 bin bilgi işlem çalışanının kadro dışı kaldığını söyledi. Bu durumun ulusal sağlık politikalarına da aykırı bir durum olduğunu ifade eden Alkan, gerekli düzenlemeler yapılarak hastane bilgi işlem çalışanlarına da kadro verilmesini talep etti. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Jeotermal faturaları Sarayköy halkının çilesi oldu

SONRAKİ HABER

Euro court fines Turkey 5,000 euros for closing Evrensel in 2001

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...