17 Ocak 2018 11:08

Mersin Kadın Platformu: OHAL’in olağanlığına alışmıyoruz

Mersin Kadın Platformu İnsan Hakları Derneği Şubesi’nde ‘Olağanüstü Hal’in Olağan Hale Gelmesine Alışmıyoruz’ diyerek basın açıklması gerçekleştirdi.

Paylaş

Mersin Kadın Platformu, ‘Olağanüstü Hal’in olağan hale gelmesine alışmıyoruz’ sloganıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. İnsan Hakları Derneği Şubesi’nde düzenlenen açıklamayı Ezgi Akdağ okudu. Akdağ, OHAL’in kadınlar için evde, sokakta, işte güvencesizlik olduğunu söyledi.

Akdağ, “Kadınlar yüzyıllardır yürüttükleri bu meşru mücadelelerinden OHAL baskısında dahi vazgeçmeyecekler.   Erkeklerin kadınları kolayca katlettiği bu topraklarda, erkekler cezasız bırakılıyor. Şimdi de son KHK ile silahlanmış ya da silahlandırılmış erkekler  ‘darbe karşıtıyım’ diye cinayet işlese bu kez yargı karşısına bile çıkarılmayacak. Çünkü “bazı” sivillere yargı muafiyeti getiren maddeyle öldürmek, şiddet uygulamak, işkence yapmak yasal koruma altına alındı. Yoksulluğu, eşitsizliği, adaletsizliği büyüten, şiddeti ve nefreti meşrulaştıran KHK düzeni sona ersin.” dedi. (Mersin/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Yrd Doç Tatcı: Dil sınavına başkasını sokup doçent oluyorlar

SONRAKİ HABER

Isparta'da askeri eğitim uçağı düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa