17 Ocak 2018 10:39

BES Samsun: Düzkan atanmadı, sürgün edildi

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Samsun Şubesi, Samsun'dan Hakkari'ye görevlendirilen üyeleri Ali Nail Düztaş için açıklama yaptı.

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Samsun Şubesi, Samsun Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda şoför kadrosunda bulunan üyeleri Ali Nail Düztaş’ın Hakkari’ye görevlendirilmesine, bir açıklama yaparak tepki gösterdi. “Bu görevlendirme bir atama değil, bir sürgündür” diyen Şube Başkanı İsrafil Şahin, “Samsun’da görev yapan bir şoförün, Türkiye’nin diğer ucunda yer alan bir ile görevlendirmenin altında yatan gerekçeyi anlamak mümkün değildir. Bu nedenle bu atama değil, siyasi sürgündür” ifadelerini kullandı. 

Düztaş’ın cezaevi müdürü hakkında basında yer alan bir haberi sosyal medya ortamında paylaşmasının bahane edilerek, hakkında soruşturma açıldığını hatırlatan Şahin, “Açılan soruşturmaların sonucu beklenmeden kurum müdürünün telkinleri ve siyasi bağlantıları da kullanılarak, üyemiz peşinen suçlu ilan edilmiş ve hakkında sürgün kararı verilmiştir.  Bu karar hukuka, kamu  vicdanına aykırıdır. Bu karar, kurumlarındaki haksız uygulamalara karşı mücadele eden tüm çalışanlara karşı alınmış bir karardır.” dedi.

DÜZKAN: HAKKIMI ARAYACAĞIM

Konuya ilişkin Evrensel’e konuşan Ali Nail Düzkan da “Her türlü hukuki hakkımı arayacağım” dedi. “Keyfi uygulamalara karşı sessiz kalmadım, itiraz ettim.Bu nedenle sürekli baskılar arttı, müdürle aramız açıldı” diyen Düzkan, “Müdür geçen zaman içinde diğer bazı cezaevi çalışanlarına baskıyla isimsiz imzasız  sadece sicil numaralarıyla tutanaklar tutturdu, bu tutanaklara dayanarak savcılığa suç duyurusunda bulundu. Tutanaklarda arkadaşlar arasındaki sohbetler çarpıtılarak  hükümet ve devlet aleyhine  söylemlerde bulunduğum, sosyal medyada  Cumhurbaşkanının karikatürünü paylaştığım , cezaevi müdürünün bazı yerel ve ulusal gazetelerde içkili iken yaptığı trafik kazası sonrası trafik polisleriyle arasındaki basına sızan diyalogları paylaşmam gerekçe gösterildi. Aynı asılsız gerekçelerle hakkımda aynı zamanda adli soruşturma da açıldı. Hakkımda henüz içeriğini öğrenemediğim yeni bir dava daha açıldığını da öğrendim.” ifadelerini kullandı. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çevirmen Hüseyin Saygılı son yolculuğuna uğurlandı

SONRAKİ HABER

Düşünmek Lazım: Ionia'da bağcılık ve şarapçılık 2

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...